Skip to main content

Μεϊμαράκης: Η ηλικία δεν αποτελεί κριτήριο ανανέωσης

Οι ψηφοφόροι δεν ανήκουν σε κανέναν, δεν τους έχουμε στο κουκούλι μας» τόνισε ο Ευάγ. Μεϊμαράκης, σχολιάζοντας τη στάση του Απόστολου Τζιτζικώστα.

Η ηλικία δεν αποτελεί κριτήριο της ανανέωσης, υποστήριξε ο υποψήφιος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Ευάγγελος Μεϊμαράκης, κατά τη διάρκεια συνέντευξης.

«Η ανανέωση και η αλλαγή στη Ν.Δ. θα πρέπει να συνοδεύεται από αξιοκρατία» τόνισε στον Σκάι, σημειώνοντας πως σε διαφορετική περίπτωση θα προωθηθεί η ευνοιοκρατία και η οικογενειοκρατία.

Όσον αφορά στη στάση του Απόστολου Τζιτζικώστα στον β’ γύρο, σημείωσε ότι δεν τον «πείραξε» που έστειλε έμμεσο μήνυμα στήριξης προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη. «Οι ψηφοφόροι δεν ανήκουν σε κανέναν, δεν τους έχουμε στο κουκούλι μας» σημείωσε ενδεικτικά.

Ο κ. Μεϊμαράκης κατέστησε σαφές ότι η Ν.Δ. πάντα βρισκόταν σε κυβερνητική στρατηγική, καθώς και τον Ιανουάριο και τον Σεπτέμβριο ήταν έτοιμη να κυβερνήσει. «Η θέση του κ. Μητσοτάκη είναι λάθος» πρόσθεσε, απορρίπτοντας τους ισχυρισμούς του περί ανετοιμότητας του κόμματος.

«Όλα αυτά θα συζητηθούν στα όργανα του κόμματος, δίχως τη λογική της απόδοσης ευθυνών» εξήγησε και κατέστησε σαφές ότι «δεν πρόκειται να γίνει κανένα ξεκαθάρισμα στο εσωτερικό της παράταξης».

Σχετικά με τον πρώην πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, ο υποψήφιος πρόεδρος της Ν.Δ. διαβεβαίωσε ότι οι μεταξύ τους σχέσεις είναι «πάρα πολύ καλές» και τόνισε ότι «έχω συνεχή επικοινωνία με όλους τους πρώην πρωθυπουργούς».

Ερωτηθείς για τον Ανδρέα Παπαμιμίκο, σημείωσε ότι «είναι κακός γραμματέας και διέλυσε το κόμμα», καθώς «μπήκε σε θέση πάνω από το μπόι του».

«Δεν υπάρχει κανένας πόλεμος με τον κ. Γεωργιάδη, απλά είπε τις απόψεις του με έντονο τρόπο» συνέχισε και υπογράμμισε ότι υπάρχουν διαφορές στις εφαρμοσμένες πολιτικές και όχι στην ιδεολογία.

Ο ίδιος καταλήγοντας, διευκρίνισε ότι δεν «βλέπει» διάσπαση, αφήνοντας βέβαια ανοιχτό το ενδεχόμενο αποχώρησης ορισμένων προσώπων.