Skip to main content

Μεϊμαράκης από ΔΕΘ: Ο Τσίπρας είναι ο πρωθυπουργός του 60ευρου

Είναι η τελευταία ευκαιρία για να πάμε την Ελλάδα μπροστά, είπε ο κ. Μεϊμαράκης, κατά την ομιλία του, στο κατάμεστο Βελλιδειο συνεδριακό κέντρο.

Τους βασικούς άξονες της προγραμματικής του πρότασης για την επανεκκίνηση της οικονομίας παρουσίασε από το βήμα της ΔΕΘ, στο Βελλίδειο συνεδριακό κέντρο, ο πρόεδρος της ΝΔ Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ο οποίος παράλληλα εξαπέλυσε δριμεία επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα, τον οποίο χαρακτήρισε "πρωθυπουργό του 60ευρου".

Στην ομιλία του ο κ. Μεϊμαράκης ήταν αυτή τη φορά δυναμικός και εξαιρετικά επιθετικός στη διακυβέρνηση της χώρας από ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ. Μάλιστα, δείχνοντας αποφασιστικότητα ζήτησε εντολή τετραετίας, μίλησε ρητώς για δική του πρωθυπουργοποίηση και βέβαια για κυβέρνηση με κορμό τη ΝΔ, χωρίς να τραβήξει πάντως τη χείρα συνεργασίας που έχει τείνει προς το ΣΥΡΙΖΑ. Οι συγκεντρωμένοι, μέσα και έξω από την αίθουσα, υποδέχθηκαν τον κ. Μεϊμαράκη με χειροκροτήματα και το σύνθημα «νάτος, νάτος ο πρωθυπουργός».

Πάντως, ήταν σε όλη τη διάρκεια της ομιλίας του επιθετικός στη συγκυβέρνηση των προηγούμενων επτά μηνών και μάλιστα τόνισε ότι οδήγησε σε καταστροφικά αποτελέσματα.

"Πρέπει να συγκρίνουμε τις υποσχέσεις που έδωσε ο κ. Τσίπρας τον Γενάρη με τα πεπραγμένα που έχουν γίνει μέχρι σήμερα. Οι πράξεις δείχνουν ότι ο κ. Τσίπρας δεν έκανε τίποτε από αυτά που είχε υποσχεθεί", είπε ο πρόεδρος της ΝΔ Βαγγέλης Μεϊμαράκης.

"Το δίλημμα είναι ειλικρίνεια ή δημαγωγία» είπε, επαναλαμβάνοντας πως «το μόνο νέο που έφερε ο κ. Τσίπρας είναι το νέο μνημόνιο".

"Μετά τις εκλογές, εφόσον η ΝΔ είναι ο βασικός κορμός της νέας κυβέρνησης, θα προωθήσει άμεσα εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης, στην οποία θα κληθούν να συμμετάσχουν και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, ιδίως όσα στελέχη υπέγραψαν τη συμφωνία. Αυτοί ξέρουν το πλαίσιο, ξέρουν ενδεχομένως και τις ουρές της συμφωνίας» τόνισε χαρακτηριστικά.

"Ο Τσίπρας είναι άπειρος και τα έκανε όλα λάθος κι ενώ υπέγραψε το μνημόνιο δε θέλει να συνεννοηθούμε", τόνισε.

Ο πρόεδρος της ΝΔ επιτέθηκε στην κυβέρνηση Τσίπρα - Καμμένου, αναφερόμενος στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου, το οποίο χαρακτήρισε «μπλόφα» και το οποίο, όπως σημείωσε, είχε σαν αποτέλεσμα την επιβολή capital controls και το κλείσιμο των τραπεζών.

«Οι εικόνες των συνταξιούχων στις ουρές θα μας συνοδεύουν μέχρι τις εκλογές. Ποτέ δεν έγινε τόσο μεγάλο κακό τόσο σύντομα. Ο Τσίπρας είναι ο πρωθυπουργός του 60ευρου» σχολίασε ο κ. Μεϊμαράκης και αναφέρθηκε εν συνεχεία στην επιστροφή της ελληνικής οικονομίας σε υφεσιακή τροχιά και στην επιβάρυνση των Ελλήνων πολιτών από την επτάμηνη διακυβέρνηση Τσίπρα - Καμμένου.

«Αλήθεια πρώτη: Τα πειράματα 7 μήνες απέτυχαν. Μας κόστισαν πολλά. Ποτέ στο παρελθόν δεν έγινε τόσο κακό τόσο σύντομα.

Αλήθεια δεύτερη: Οι κίνδυνοι δεν ξεπεράστηκαν με την συμφωνία. Υπάρχουν ακόμη εκκρεμότητες.

Αλήθεια τρίτη: Πειράματα νέα δεν αντέχουμε. Μην χαθεί και αυτή η ευκαιρία. Πρέπει η Ελλάδα να πάει μπροστά. Θέλουμε ειλικρίνεια και καθαρές κουβέντες ή ψέματα και ανευθυνότητα; Από εδώ πέρυσι ο Τσίπρας απλόχερα μοίραζε τα πάντα στους πάντες. Να συγκρίνουμε τι υποσχέθηκε με τα πεπραγμένα του. Να γίνει η σύγκριση. Αν υπενθυμίσουμε τι έκανε με το σήμερα, θα δούμε και την διαφορά.

Δεσμευόταν για διαγραφή χρέους, 13η σύνταξη, κατάργηση ΕΝΦΙΑ, αύξηση κατωτάτου μισθού, επιδόματα ανεργίας, θέσεις εργασίας, τράπεζα ανάπτυξης και ήταν πολλοί συμπολίτες μας που έλεγαν και τα μισά να κάνει καλά θα είναι. Δεν έκανε τίποτε τελικά, και μας πήγε και πίσω», ήταν κάποιες από τις χαρακτηριστικές αναφορές του προέδρου της ΝΔ.

Βασικοί προγραμματικοί άξονες

Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση της ΝΔ θα συστήσει εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης, αλλά ομάδα εθνικού σχεδιασμού, η οποία μέχρι την Άνοιξη του 2016 θα παρουσιάσει ένα νέο Σύμφωνο Κοινωνικής και Οικονομικής Ανάταξης, με άμεσους και μεσοπρόθεσμους στόχους.

Βασικός στόχος της οικονομικής πολιτικής είναι η άμεση επανεκκίνηση της οικονομίας, η διαμόρφωση γόνιμου επενδυτικού περιβάλλοντος, ώστε να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας και η εντατικοποίηση των ιδιωτικοποιήσεων.

«Αυτή είναι και η διαφορά μας από τον ΣΥΡΙΖΑ. Εμείς φέρναμε δουλειές και επενδύσεις και αυτοί τις έδιωχναν. Το έκαναν και στο Ελληνικό, το έκαναν και στην COSCO, το έκαναν και στις Σκουριές» τόνισε.

Για το ζήτημα του χρέους, είπε ότι απόφαση που προβλέπεται στη συμφωνία, «για την οποία επαίρεται ο κ. Τσίπρας» βασίζεται στην πρόβλεψη που υπήρχε στη συμφωνία του 2012.

Ο κ Μεϊμαράκης δεσμεύτηκε να δώσει μάχη ώστε να αρθούν οι αδικίες που προβλέπονται στο νέο μνημόνιο για τους αγρότες. «Δεν δεσμεύομαι ότι θα σκίσω το άρθρο που αναφέρονται τα μέτρα, δεσμεύομαι ότι θα δώσουμε μάχη», σημείωσε.

Δεσμεύτηκε, επίσης, για την εφαρμογή του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος, τη στήριξη του εθνικού συστήματος Υγείας, την άμεση ενεργοποίηση του ΕΣΠΑ και την αλλαγή του νόμου περί ευθύνης υπουργών.

Ο πρόεδρος της ΝΔ αναφέρθηκε και στην ανάγκη συνταγματικής αναθεώρησης στη βάση των προτάσεων που είχε παρουσιάσει η κυβέρνηση Σαμαρά.

Επίσης, ανακοίνωσε ότι η ΝΔ θα προχωρήσει στν ίδρυση μη κρατικών Πανεπιστημίων, αναθεωρώντας το άρθρο 16, ενώ αναφέρθηκε και σε άλλες θεσμικές αλλαγές που θα διασφαλίζουυν την πολιτική σταθερότητα, ώστε να μπορεί μια κυβέρνηση να εξαντλεί τουλάχιστον μία τριετία.

Ξεκαθάρισε μάλιστα ότι επόμενη κυβέρνηση με κορμό τη ΝΔ θα είναι κυβέρνηση τετραετίας «και τότε οι πολίτες θα έρθουν να μας κρίνουν».

Tι είπε για τον Καμμένο

«Δεν πρόκειται να ασχοληθώ με υπουργό Εθνικής Άμυνας που αποχώρησε, θα υλοποιήσουμε εμείς τις αποφάσεις τούυ Συμβουλίου της Επικρατείας για τους στρατιωτικούς», είπε για τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ, Πάνο Καμμένο, ο πρόεδρος της ΝΔ, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, από το βήμα της 80ης ΔΕΘ.

Κατηγόρησε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, λέγοντας ότι δεν κατάφερε να υλοποιήσει, τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας για τα οικονομικά των στρατιωτικών και δεσμεύτηκε για την επιχειρησιακή στήριξη των Ενόπλων Δυνάμεων.

 





.