Skip to main content

Μεϊμαράκη στηρίζει ο Στυλιανίδης στη μάχη της προεδρίας

Ο πρώην υπουργός υποστήριξε ότι ο κ. Μεϊμαράκης μπορεί να εγγυηθεί με αξιοπιστία και με σοβαρότητα ότι θα συντελέσει το έργο που θα αναλάβει

Υπέρ της υποψηφιότητας του Ευάγγελου Μεϊμαράκη τάχθηκε ο πρώην υπουργός της ΝΔ Ευριπίδης Στυλιανίδης, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Πρακτορείο 104,9».

Ο πρώην «γαλάζιος» υπουργός υποστήριξε ότι ο κ. Μεϊμαράκης μπορεί να εγγυηθεί με αξιοπιστία και με σοβαρότητα ότι θα συντελέσει το έργο που θα αναλάβει, δηλαδή την ποιοτική ανανέωση της παράταξης.

Σχετικά με τη διαδικασία, υπογράμμισε την ανάγκη να ολοκληρωθεί σύντομα, ώστε να μην δημιουργηθεί θεσμικό κενό που θα προκαλέσει συγκρούσεις και τριβές.

Αναφερόμενος στους υπόλοιπους τρεις υποψηφίους – χωρίς να τους κατονομάσει ωστόσο – ο κ. Στυλιανίδης σημείωσε ότι ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ δεν μπορεί να εκφράζει μια ιδεολογική συνιστώσα νεοφιλελεύθερη, η οποία μπορεί να ικανοποιεί ενδεχομένως το μεταρρυθμιστικό οίστρο μιας οικονομικής αριστοκρατίας. Επίσης, συνέχισε, η ΝΔ δεν μπορεί να εκφραστεί μέσα από έναν αντιμνημονιακό ακτιβισμό που πολλές φορές εκτρέπεται και σε λαϊκίστικο λόγο.

Τέλος, ανέφερε ότι ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ δεν μπορεί να «σερφάρει» πάνω στη μόδα του νέου προσώπου χωρίς να έχει καταφέρει να δώσει περιεχόμενο πάνω σ΄ αυτό το νέο και χωρίς να έχει πείσει διοικητικά, πολιτικά, εμπειρικά ότι σ΄ αυτές τις δύσκολες ώρες μπορεί να διαχειριστεί την κρίση, το κράτος την κοινωνία, την οικονομία.

«Ο νέος ηγέτης θα πρέπει να έχει την απαιτούμενη εμπειρία, να είναι ένας "μπαρουτοκαπνισμένος" πολιτικός, ο οποίος μπορεί να εγγυηθεί την ενότητα της κοινοβουλευτικής ομάδας, να είναι αδιαμφισβήτητα κοινοβουλευτικός γιατί η μάχη τα επόμενα δύο χρόνια θα δοθεί στο Κοινοβούλιο» αντέτεινε καταλήγοντας, ο κ. Στυλιανίδης.