Skip to main content

Μεικτές τάσεις με το βλέμμα στραμμένο σε ομόλογα και μάκρο

Μεικτές τάσεις καταγράφηκαν σήμερα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με την προσοχή των επενδυτών να είναι στραμμένη στις δημοπρασίες κρατικών ομολόγων σε Ισπανία και Ιταλία.
Μεικτές τάσεις καταγράφηκαν σήμερα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με την προσοχή των επενδυτών να είναι στραμμένη στις δημοπρασίες κρατικών ομολόγων σε Ισπανία και Ιταλία. Στο επίκεντρο επίσης βρέθηκαν οι αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) και της Τράπεζας της Αγγλίας (ΒοΕ) για τα επιτόκια.

Ανά την Ευρώπη, ο FTSE 100 στο Λονδίνο σημείωσε πτώση 0,44%, ο Xetra DAX στη Φρανκφούρτη κατέγραψε οριακά κέρδη της τάξης του 0,09%,

Ανάλογο είναι το κλίμα και στη Γουόλ Στριτ μετά την απρόσμενη αύξηση των νέων αιτήσεων για επίδομα ανεργίας στις ΗΠΑ την προηγούμενη εβδομάδα και ενώ οι τιμές παραγωγού σημείωσαν άνοδο μεγαλύτερη των εκτιμήσεων.

Οι αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας ενισχύθηκαν κατά 35.000 την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 8 Ιανουαρίου στις 445.000, φτάνοντας τα υψηλότερα επίπεδα από τον περασμένο Οκτώβριο, όπως έδειξαν τα κυβερνητικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα. Την ίδια στιγμή, αύξηση μεγαλύτερη των εκτιμήσεων εμφάνισε ο δείκτης τιμών παραγωγού το Δεκέμβριο, λόγω του υψηλότερου κόστους ενέργειας και τροφίμων. Ο δείκτης ενισχύθηκε κατά 1,1% το Δεκέμβριο σε σχέση με το Νοέμβριο, ενώ οι αναλυτές περίμεναν αύξηση του δείκτη κατά 0,8%.

Ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί κατά 0,18%, ενώ ο Nasdaq κερδίζει οριακά 0,03%.