Skip to main content

Μέι: Δεν υπάρχει οικονομικό επιχείρημα για τη διάσπαση του Η.Βασιλείου

Η Βρετανίδα πρωθυπουργός εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση εναντίον του Εθνικού Κόμματος Σκωτίας (SNP), το οποίο κατηγόρησε ότι έχει εμμονή με την ανεξαρτησία.

Δεν υπάρχει οικονομικό επιχείρημα υπέρ της διάσπασης του Ηνωμένου Βασιλείου, δήλωσε σήμερα η πρωθυπουργός της Βρετανίας, Τερέζα Μέι, μιλώντας στο συνέδριο των Τόρις της Σκωτίας, στη Γλασκώβη.

Παράλληλα, εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση εναντίον του Εθνικού Κόμματος Σκωτίας (SNP), το οποίο κατηγόρησε ότι αντιμετωπίζει σαν παιχνίδι την πολιτική και ότι αντί να επικεντρώνεται στη βελτίωση των δημόσιων υπηρεσιών στη Σκωτία, έχει εμμονή με την ανεξαρτησία.

Υπενθυμίζεται ότι μετά το δημοψήφισμα για το Brexit τον περασμένο χρόνο, η αρχηγός του Εθνικού Κόμματος Σκωτίας και πρωθυπουργός της χώρας, Νίκολα Στέρτζον έχει δηλώσει αρκετές φορές ότι ενδεχομένως να πιέσει για τη διεξαγωγή νέου δημοψηφίσματος, αν η χώρα προχωρήσει σε ένα «σκληρό διαζύγιο» με την ΕΕ.

«Τα οικονομικά επιχειρήματα υπέρ της ένωσης δεν ήταν ποτέ ισχυρότερα. Δεν υπάρχει οικονομικό επιχείρημα υπέρ της διάσπασης του Ηνωμένου Βασιλείου ή υπέρ της χαλάρωσης των δεσμών που μας κρατούν μαζί», είπε η Μέι.