Skip to main content

Ο ΠΑΟΚ κέρδισε τον Ολυμπιακό (2-0) και... ονειρεύεται (video)

Με σκόρερ τους Σάκχοφ και Πρίγιοβιτς ο Δικέφαλος πέτυχε μια σπουδαία νίκη κόντρα στους ερυθρολεύκους και μείωσε τη διαφορά από την κορυφή στους 8

Τη νίκη με 2-0 κατέκτησε ο ΠΑΟΚ εναντίον του Ολυμπιακού στην Τούμπα για την 23η αγωνιστική της Super League

Οι ασπρόμαυροι ανέβασαν κατακόρυφα την απόδοσή τους στο δεύτερο ημίχρονο, κυριάρχησαν απόλυτα επί του αντιπάλου τους και με σκόρερ τους Εβγέν Σάκχοφ και Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς πήραν μια σπουδαία νίκη μειώνοντας την απόσταση από την κορυφή στους 8 βαθμούς και ονειρεύεται πως μπορεί να κυνηγήσει τον τίτλο μέχρι το τέλος.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως αυτό ήταν το 5ο γκολ του Ελβετού επιθετικού με τη φανέλα του ΠΑΟΚ στη Super League (7o σε όλες τις διοργανώσεις) μετά από μόλις 8 προσπάθειες στο στόχο!

Μετά από αυτό το αποτέλεσμα ο Δικέφαλος βρίσκεται στην 3η θέση έχοντας 43 βαθμούς ενώ αντίθετα οι ερυθρόλευκοι βρίσκονται στην 1η θέση έχοντας 51 βαθμούς.

Στο πρώτο ημίχρονο, ο Ολυμπιακός ήταν καλύτερος για το πρώτο κομμάτι αυτού προσπαθώντας κατά βάση να επιτεθεί από τα άκρα.

Στο 7΄ο Γλύκος έκανε τραγικό λάθος με τον Φορτούνη να κλέβει τη μπάλα και να πασάρει στον Ανσαριφάρντ αλλά ο Ιρανός επιθετικός δεν μπόρεσε να νικήσει τον τερματοφύλακα του ΠΑΟΚ ενώ στο 13΄και πάλι ο ίδιος παίκτης δεν μπόρεσε να τον κρεμάσει με σουτ από μακρινή απόσταση.

Ο Δικέφαλος ανέβασε την απόδοσή του και στο 27΄έχασε την πρώτη του ευκαιρία όταν μετά από κόρνερ, η μπάλα έφτασε στον Ενρίκε αλλά το γυριστό σουτ που επιχείρησε δεν ανησύχησε τον Λεάλι που μπλόκαρε εύκολα.

Στο 34' ο Ρέτσος υπό την πίεση του Κάμπος έκανε λάθος με τον Αγκολέζο επιθετικό να μπαίνει στην περιοχή των φιλοξενουμένων αλλά το σουτ που επιχείρησε πέρασε έξω από το δεξί δοκάρι του Λεάλι.

Ένα λεπτό αργότερα οι γηπεδούχοι έχασαν ακόμη μια αξιοσημείωτη ευκαιρία όταν ο Μάτος από τα δεξιά γύρισε στον Ουάρντα αλλά ο Αιγύπτιος από το ύψος του πέναλτι έστειλε τη μπάλα ψηλά άουτ.

Ο Αιγύπτιος επιθετικός εκτέλεσε κόρνερ στο 38΄με τον Βαρέλα να πέρνει αμαρκάριστος την κεφαλιά αλλά η μπάλα πέρασε έξω από το αριστερό δοκάρι του Λεάλι.

Η επόμενη καλή ευκαιρία του Ολυμπιακού καταγράφηκε στο 41΄όταν η εκτέλεση φάουλ του Φορτούνη από τα αριστερά πέρασε έξω από το αριστερό δοκάρι του Γλύκου.

Η τελευταία καλή ευκαιρία του ημιχρόνου ανήκε στον ΠΑΟΚ όταν στο 44΄μετά από λάθος της άμυνας του Ολυμπιακού, ο Ενρίκε επωφελήθηκε και σούταρε δυνατά αλλά άστοχα.

Οι ασπρόμαυροι κυριάρχησαν απόλυτα στο δεύτερο ημίχρονο και ευτύχησαν να προηγηθούν στο 53΄όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ του Ουάρντα από τα δεξιά, ο Μαλεζάς πήρε την κεφαλιά με τον Λεάλι να αποκρούει και στην επαναφορά της φάσης ο Σάκχοφ προ του Ρέτσου σούταρε για το 1-0.

Στο 60΄ήρθε η στιγμή για το δεύτερο γκολ του ΠΑΟΚ όταν ο Τσίμιροτ βρήκε με ωραία μπαλιά τον Ενρίκε στα αριστερά και αυτός έκοψε τη μπάλα προς τον Πρίγιοβιτς που πλάσαρε τον Λεάλι για το 2-0.

Στη συνέχεια ο ρυθμός της αναμέτρησης έπεσε με τους παίκτες του Βλάνταν Ίβιτς να διαφυλάσσουν το σκορ ασφαλείας που είχαν και είναι χαρακτηριστικό πως η μόνη αξιόλογη φάση του πρωταθλητή Ελλάδος για το δεύτερο ημίχρονο καταγράφηκε στο 87΄όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ του Φορτούνη από τα δεξιά, η κεφαλιά του Καρντόσο πέρασε εκτός εστίας.

Μάλιστα οι γηπεδούχοι θα μπορούσαν να δώσουν διαστάσεις θριάμβου στη νίκη τους όταν στο 2΄των καθυστερήσεων το σουτ του Ουάρντα κατέληξε στο δοκάρι της εστίας του Λεάλι.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ (Ίβιτς): Γλύκος, Μάτος, Βαρέλα, Μαλεζάς (Λέοβατς 78΄), Κρέσπο, Τσίμιροτ, Σάκχοβ, Κάμπος (Κάτσε 73΄), Ουάρντα, Ενρίκε (Μυστακίδης 65΄), Πρίγιοβιτς.

Ολυμπιακός (Μπέντο): Λεάλι, Φιγκέιρας, Μποτία, Ρέτσος, Σισοκό, Ρομαό, Ανδρούτσος (Μάρτινς 62΄), Φορτούνης, Ελιουνούσι (Μανθάτης 67΄), Σεμπά, Ανσαριφάρντ (Καρντόσο 79' ).

Δείτε τα στιγμιότυπα της αναμέτρησης εδώ