Skip to main content

Κατώτερος των προσδοκιών ο ΠΑΟΚ, ήττα 1-0 στο Φάληρο (video)

O «Δικέφαλος» μπορούσε να ισοφαρίσει στο φινάλε με τον Μάτος να χάνει σπουδαία ευκαιρία αλλά δεν τα κατάφερε και παραμένει χωρίς διπλό στο πρωτάθλημα

Την ήττα με 1-0 γνώρισε ο ΠΑΟΚ από τον Ολυμπιακός το «Γεώργιος Καραϊσκάκης» για την 8η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Super League (δείτε τα στιγμιότυπα της αναμέτρησης εδώ).

Σημειώνεται πως μετά από αυτό το αποτέλεσμα, ο «Δικέφαλος» παραμένει χωρίς νίκη μετά από τέσσερις αγώνες εκτός έδρας ενώ αυτή ήταν η μοναδική εντός έδρας αναμέτρηση των πρωταθλητών Ελλάδος στο πρωτάθλημα που κρατά το μηδέν στην άμυνά του.

Οι «ασπρόμαυροι» εξακολουθούν να παραμένουν στην κορυφή με 15 βαθμούς (2η η ΑΕΚ με 14 βαθμούς και έναν αγώνα λιγότερο καθώς υποδέχεται αύριο τον Ατρόμητο) ενώ οι «ερυθρόλευκοι» έχουν και αυτοί 14 βαθμοί όντας στην 3η θέση ισόβαθμοι με την «Ένωση» αλλά και τους Πανιώνιο-Λεβαδειακό που βρίσκονται στην 4η και 5η θέση αντίστοιχα.

Στο πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης, ο ΠΑΟΚ κυκλοφορούσε καλά την μπάλα ελέγχοντας τον ρυθμό, επιτιθέμενος από τα άκρα στα πρώτα 25 λεπτά με τον Ολυμπιακό να ισορροπεί μετά το 30΄ χωρίς κάποια από τις δύο ομάδες να καταφέρει να πετύχει κάποιο γκολ.

Οι «ερυθρόλευκοι» κατάφεραν να προηγηθούν στο 51΄όταν μετά από εκτέλεση φάουλ του Φορτούνη, ο Οφόε έκανε γύρισμα, ο Ρομαό πήρε την κεφαλιά με τον Βαρέλα να διώχνει πάνω στη γραμμή και στην επαναφορά ο Ένγκελς την έσπρωξε στα δίχτυα του Ρέι για το 1-0.

Η ένταση των 22 ποδοσφαιριστών άρχισε να αυξάνεται μετά το προβάδισμα των γηπεδούχων και στο 56΄ο «Δικέφαλος» διαμαρτυρήθηκε καθώς ο διαιτητής Κομίνης δεν απέβαλε τον Ανσαριφάρντ για πάτημα στον Σαμπράνο.

Στο 70΄οι φιλοξενούμενοι έχασαν σημαντική ευκαιρία να ισοφαρίσουν όταν ο Μάτος έπιασε ωραία κεφαλιά στην περιοχή έπειτα από κεφαλιά-πάσα του Σαμπράνο αλλά η μπάλα έφυγε δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Προτό.

Στη συνέχεια, ο ρυθμός του αγώνα έπεσε με τους δύο προπονητές να προχωρούν σε αλλαγές ενώ συνεχίζονταν τα σκληρά μαρκαρίσματα από τους παίκτςε των δύο ομάδων.

Η τελευταία καλή φάση της αναμέτρησης ανήκε στον ΠΑΟΚ όταν στο 89΄ο Σάχοβ σέντραρε, ο Πρίγιοβιτς έδωσε κεφαλιά-πάσα προς τον Μάτος που σχεδόν από απόσταση αναπνοής δεν κατάφερε να πετύχει το γκολ της ισοφάρισης για την ομάδα του.

Οι συνθέσεις:

Ολυμπιακός (Λεμονής): Προτό, Ομάρ, Σισέ, Ένγκελς, Κούτρης, Ρομαό, Οφόε, Φορτούνης (85’ Ζντιέλαρ), Ανδρούτσος (69’ Μάριν), Πάρντο, Ανσαριφάρντ (89' Τζούρτζεβιτς).

ΠΑΟΚ (Λουτσέσκου): Ρέι, Μάτος, Σαμπράνο, Βαρέλα, Λέοβατς (79’ Μπίσεσβαρ), Τσίμιροτ, Μαουρίσιο (62’ Σάχοφ), Ελ Καντουρί, Μακ (69’ Κάμπος), Βιεϊρίνια, Πρίγιοβιτς.