Skip to main content

Μεγαλοοικονόμου: Προσχώρησα στον ΣΥΡΙΖΑ, γιατί είδα τη θετική πλευρά

Το πολυνομοσχέδιο έπρεπε να ψηφιστεί για να κλείσει η 3η αξιολόγηση που είναι σημαντική, τόνισε η βουλευτής πλέον του ΣΥΡΙΖΑ.

Βλέπουμε κάποιο φως, ώστε να πάρουμε δυνάμεις και να συνεχίσουμε τον αγώνα, δήλωσε, σε συνέντευξή της στον ρ/σ Focus 103,6  η βουλευτής πλέον της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου, εξηγώντας τους λόγους της προσχώρησης στο κυβερνητικό κόμμα.

«Προσχώρησα στον ΣΥΡΙΖΑ, γιατί είδα τη θετική πλευρά. Βέβαια θαύματα δεν γίνονται από τη μία μέρα στην άλλη. Τώρα, έχουμε όμως θετικά σχόλια από όλους τους οίκους αξιολόγησης, τα στοιχεία του ΣΕΒ, εξαγωγές, τουρισμός, νομίζω ότι όλα είναι θετικά», πρόσθεσε.

Σε ερώτηση γιατί ψήφισε χθες το πολυνομοσχέδιο η κ. Μεγαλοοικονόμου απάντησε:

«Το πολυνομοσχέδιο έπρεπε να ψηφιστεί για να κλείσει η 3η αξιολόγηση, που είναι σημαντική. Ας εφάρμοζαν και οι δύο προηγούμενες κυβερνήσεις το 1ο και το 2ο μνημόνιο, που δεν τα εφάρμοσαν. Τότε ήμουν εκτός βουλής κι έβλεπα, ότι όταν μας βάζανε να τηρήσουμε κάποιους όρους, και δεν το κάναμε, τα κρύβανε όλα κάτω από το χαλί να μην χάσουν ψήφους, Κάποια στιγμή θα έπρεπε όλα αυτά να εφαρμοστούν. Δεν εφάρμοσαν τα μέτρα οι προηγούμενοι, μόνο περικοπές έκαναν. Έγινε το 1ο μνημόνιο, δεν το εφάρμοσαν το ίδιο και με το 2ο, οι δανειστές δεν είναι φιλανθρωπικό ταμείο».

«Εκτός από περικοπές, ποια μέτρα εφάρμοσαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις; Δεν υπήρχε άλλο περιθώριο, από το να εφαρμοστούν τα μνημόνια», σημείωσε η κυρία Μεγαλοοικονόμου, προσθέτοντας:

«Το θέμα είναι από τον Αύγουστο και μετά να δούμε κάτι καλύτερο. Γιατί να αντιδράσει η αντιπολίτευση στα μέτρα; Τα ήξερε τα μέτρα αυτά. Έπρεπε να εφαρμοστούν και το ήξεραν. Δεν τα εφάρμοσαν, κάποιος έπρεπε να τα εφαρμόσει. Από τη στιγμή που είμαστε σε επιτήρηση, όποιος και να κυβερνούσε έπρεπε να τα εφαρμόσει».