Skip to main content

Μεγάλο παρασκήνιο πίσω από μια διαρροή για το χρέος

Μάχη οπισθοφυλακής δίνει η κυβέρνηση για να εξασφαλίσει ό,τι είναι δυνατόν, αναφορικά με το χρέος, ενόψει του Eurogroup της 15ης Ιουνίου.

Μάχη οπισθοφυλακής δίνει η κυβέρνηση για να εξασφαλίσει ό,τι είναι δυνατόν, αναφορικά με το χρέος, ενόψει του Eurogroup της 15ης Ιουνίου. Χρησιμοποιώντας ενίοτε και ανορθόδοξους τρόπους, στο πλαίσιο της λογικής ότι ο σκοπός αγιάζει τα μέσα. Και κάπως έτσι εξηγείται το γεγονός της έμμεσης απειλής της ελληνικής κυβέρνησης για default, σε περίπτωση που δεν πάρει μία λύση για το χρέος προσεχώς.

Διότι περί αυτού πρόκειται και εκεί περιστρέφεται η συζήτηση, που επίσημα ξεκίνησε όταν η συγκεκριμένη δημοσιεύτηκε στα μέσα της εβδομάδας στην γερμανική εφημερίδα Bild (κι εννοείται ότι αμέσως μετά αναμεταδόθηκε από όλα τα ελληνικά Μέσα).

Η κυβέρνηση, εννοείται ότι διέψευσε την πληροφορία, ότι δηλαδή αν δεν πάρει λύση για το χρέος δεν θα ζητήσει την επόμενη δόση για να πληρώσει τις υποχρεώσεις της (άρα default), όμως, όπως αποδείχθηκε εκ του αποτελέσματος, απλώς, έκανε την... δουλειά της.