Skip to main content

Μεγάλο το ενδιαφέρον των Δανών για τη Χαλκιδική

Το 2023 οι Δανοί τουρίστες ξεπέρασαν τις 15.000 αφίξεις στη Χαλκιδική με το μεγαλύτερο όγκο να κατευθύνονται στη βορειοανατολική πλευρά

Ο Τουριστικός Οργανισμός Χαλκιδικής συμμετείχε από τις 23-25 Φεβρουαρίου στη διεθνή έκθεση τουρισμού Ferie for Alle 2024 στο Χέρνινγκ της Δανίας για την προβολή της Χαλκιδικής.

Ο ΤΟΧ είχε δικό του stand στο περίπτερο της εθνικής συμμετοχής του ΕΟΤ.

Τεράστια η προσέλευση του κοινού (πάνω από 55.000 επισκέπτες) και πολύ μεγάλο το ενδιαφέρον των Δανών για τη Χαλκιδική και τις ομορφιές της. Χρειάστηκαν μερικά χρόνια προσπάθειας και συνεργασιών όπου με επιμονή και υπομονή ο ΤΟΧ έκανε γνωστή τη Χαλκιδική στη Δανέζικη τουριστική αγορά. Το 2023 οι Δανοί τουρίστες ξεπέρασαν τις 15.000 αφίξεις στη Χαλκιδική με το μεγαλύτερο όγκο να κατευθύνονται στη Βορειοανατολική Χαλκιδική. Με την υπεύθυνη συμβολαίων του Primo Tours κα. Levato Katja επιβεβαιώθηκε η άψογη συνεργασία για την από κοινού προβολή της Χαλκιδικής στη Δανία. Θυμίζουμε πως το Primo Tours σε συνεργασία με το Prima Holidays(συνδρομητικό μέλος τους ΤΟΧ) φέρνει με πτήσεις charter Δανούς τουρίστες στην περιοχή της Τρυπητής - Ουρανούπολης για τέταρτη χρονιά.

Την έκθεση "Ferie For Alle" επισκέπτονται άτομα μεγαλύτερης ηλικιακής ομάδας και οικογένειες. Επιθυμούν να ταξιδεύουν πολλές φορές το χρόνο και να βιώσουν τον αυθεντικό χαρακτήρα της κάθε περιοχής που επισκέπτονται. Ιδιαίτερη έμφαση στην προβολή της Χαλκιδικής στην έκθεση της Δανίας δόθηκε στον γαστρονομικό και θαλάσσιο τουρισμό, θεματικές ενότητες που ενδιαφέρουν περισσότερο τους Δανούς τουρίστες, ενώ παρουσιάστηκαν και οι δυνατότητες της Χαλκιδικής σχετικά με ειδικές μορφές τουρισμού, όπως ποδηλασία, περιηγητικά μονοπάτια, Golf και διάφορες άλλες αθλητικές δραστηριότητες.

Ο Διευθυντής του ΤΟΧ κ. Γιώργος Μπρουτζάς πραγματοποίησε επαφές με τον Πρέσβη της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Ιάκωβο Κιρακοσιάν ο οποίος επισκέφθηκε το stand προβολής του ΤΟΧ, ανταλλάσσοντας απόψεις για τους τρόπους προώθησης των προορισμών.

Επίσης πραγματοποίησε συναντήσεις με  τον Commercial & Product Manager του Tour Operator SPIESA/S κ. Cebrian Carlos όπου έγινε γνωστό η αύξηση κατά 10% των προκρατήσεων σε σύγκριση με πέρυσι για το πρόγραμμα της Χαλκιδικής σε 13 ξενοδοχεία της Κασσάνδρας με πτήσεις της Norwegian και της SAS.

Με τον Sales Director του Tour Operator APOLLO κ. Glenn Bisgaard εξετάστηκε η δυνατότητα έναρξης συνεργασίας με τη Χαλκιδική.

Με τον Contracting Manager του Travelheart Family κ. Νίκο Μούτση, συζητήθηκε η έναρξη του προγράμματος για golf τουρισμό στην Σιθωνία και για luxury τουρισμό στην Κασσάνδρα για το 2025.

Με την αναπληρώτρια προϊσταμένη του ΕΟΤ στη Σκανδιναβία & Βαλτική κα. Μαρία Ζευγουλά συζητήθηκαν οι λεπτομέρειες για την αποστολή δημοσιογράφων και blogger στην περιοχή της Χαλκιδικής και ο κ. Μπρουτζάς παραχώρησε συνέντευξη στο Hello from Greece και στο δημοσιογράφο κ. Γιώργο Ζαπάρτα.