Skip to main content

Παρανάλωμα του πυρός πεντάστερο ξενοδοχείο στο Ντουμπάι (vid)

Αναφορές σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης κάνουν λόγο για πανικόβλητους ανθρώπους που έτρεχαν για να απομακρυνθούν από την περιοχή

Μεγάλη σε έκταση πυρκαγιά ξέσπασε το απόγευμα της παραμονής Πρωτοχρονιάς στο ξενοδοχείο «The Address Hotel» στο Ντουμπάι των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, κοντά στον πύργο Μπουρτζ Χαλίφα, το υψηλότερο κτήριο στον κόσμο, όπως μεταδίδει το Reuters.


Αναφορές σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης κάνουν λόγο για πανικόβλητους ανθρώπους που έτρεχαν για να απομακρυνθούν από την περιοχή.

Η πυρκαγιά στους 20 από τους 63 ορόφους του πολυτελούς ξενοδοχείου ξέσπασε λίγο μετά τις 7.30 το βράδυ (ώρα Ελλάδος). Η αστυνομία υποστήριξε με ανάρτησή της στο Twitter ότι ξεκίνησε από το εξωτερικό του κτηρίου και δεν επεκτάθηκε στο εσωτερικό του ξενοδοχείου χωρίς να δίνει περισσότερες λεπτομέρειες για το τι προκάλεσε την πυρκαγιά. Δύο ώρες αργότερα, όμως, ακούστηκαν τουλάχιστον δύο ισχυρές εκρήξεις χωρίς κανείς να ξέρει τον λόγο για τον οποίο προκλήθηκαν.

Μέσω Twitter η κυβέρνηση ανακοίνωσε, επίσης, ότι υπάρχουν 16 τραυματίες, από τους οποίους οι 14 είναι ελαφρά, ο ένας σε λίγο σοβαρότερη κατάσταση και άλλο ένα άτομο υπέστη καρδιακή προσβολή λόγω των καπνών . Ωστόσο νοσηλευτής που μίλησε στο Reuters υποστήριξε ότι ο αριθμός των τραυματιών αγγίζει τους 60.