Skip to main content

Μεγάλη πυρκαγιά με τραυματίες στα διυλιστήρια Ασπροπύργου

Έξι άτομα τραυματίστηκαν εκ των οποίων το ένα σοβαρά σε πυρκαγιά που ξέσπασε στα διυλιστήρια πετρελαίου στον Ασπρόπυργο, κατά τη διάρκεια εργασιών.

Πυρκαγιά ξέσπασε στα διυλιστήρια πετρελαίου στον Ασπρόπυργο κατά τη διάρκεια προγραμματισμένων εργασιών συντήρησης από ελληνική εργολαβική εταιρεία. Η φωτιά ξέσπασε στη διάρκεια εργασιών σε δεξαμενή, ενώ σύμφωνα με τους εργαζόμενους έγινε έκρηξη στο σημείο. 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση των ΕΛΠΕ, από την πυρκαγιά έξι άτομα τραυματίστηκαν και διεκομίσθηκαν σε νοσοκομεία της περιοχής. Οι τρεις από τους τραυματίες έχουν μεταφερθεί στο Θριάσιο Νοσοκομείο και οι άλλοι τρεις στο Αττικό.

Από τους τρεις εργαζομένους που μεταφέρθηκαν στο Θριάσιο, δύο είναι Ελληνες και ένας Αλβανικής καταγωγής, ο οποίος και είναι σε πολύ σοβαρή κατάσταση, καθώς έχει εγκαύματα σε όλο του το σώμα. Μάλιστα, αναμένεται να μεταφερθεί στην εντατική του Γεννηματάς. Σοβαρή κρίνεται η κατάσταση και του δεύτερου τραυματία που έχει διασωληνωθεί στο Θριάσιο, ενώ ο τρίτος φέρει ελαφρύτερα τραύματα. Σε σοβαρή κατάσταση και οι τρεις τραυματίες που νοσηλεύονται στο Αττικό Νοσοκομείο. Οι τραυματισμοί σημειώθηκαν από έκρηξη στη διάρκεια εργασιών συντήρησης που εκτελούνταν στην δεξαμενή.

Στο σημείο έχουν σπεύσει δέκα οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, τα οποία ωστόσο δεν έχουν επέμβει καθώς την κατάσβεση της φωτιάς έχει αναλάβει η πυρασφάλεια των διυλιστηρίων.

Όπως αναφέρουν και τα ΕΛΠΕ, «το περιστατικό αντιμετωπίστηκε άμεσα από τις υπηρεσίες πυρόσβεσης του διυλιστηρίου, ενώ ελήφθησαν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας, όπως προβλέπεται από τις σχετικές διαδικασίες».

Εργαζόμενοι στα διυλιστήρια καταγγέλουν πάντως ότι δεν ήχησε ο συναγερμός πυρκαγιάς για να απομακρυνθούν έγκαιρα. Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο διευθυντής εταιρικών σχέσεων των ΕΛΠΕ, Αγγελος Στράνης, τόνισε ότι θα ερευνήσει τις καταγγελίες των εργαζομένων.

Από την τροχαία ενημερώνουν ότι η κυκλοφορία στην περιφερειακή Αιγάλεω έχει διακοπεί ως την Αττική Οδό.