Skip to main content

Μεγάλη oμάδα η Άρσεναλ αλλά δεν παίζει μόνη

Η ήττα του Ολυμπιακού στο Λονδίνο αποδείχτηκε σ΄ έναν βαθμό ανώδυνη λόγω τη ισοπαλίας στο άλλο παιχνίδι του ομίλου μεταξύ των Άλκμααρ και Σταντάρ Λιέγης και οι πιθανότητες για πρόκριση της Πειραϊκής ο

Δεν είναι όμως μόνο αυτό το ζητούμενο. Ένας αγώνας δεν αρχίζει και τελειώνει μόνο με βάση το αποτέλεσμα, αν και αποκλειστικά αυτό παίζει ρόλο στο επίπεδο του Τσάμπιονς Λίγκ και όχι μόνο.
Η παθητική στάση του πρωταθλητή Ελλάδας σ΄ ένα ομολογουμένως …κατηφορικό γήπεδο όπως το Έμιρειτς είναι κάτι που πρέπει να προβληματίσει πέραν των ανθρώπων της ομάδας.

Κανείς δεν παραβλέπει την ποιότητα της Άρσεναλ, είναι μια ομάδα δουλεμένη με ποδοσφαιριστές ποιότητας και παίζει σ΄ ένα άκρως ανταγωνιστικό πρωτάθλημα, πράγμα που την βελτιώνει, ναι! Αυτό ωστόσο δεν αποτελεί δικαιολογία για κανέναν.
Ο Ολυμπιακός με τους δικούς του πρωταγωνιστές, αυτούς που διακρίνονται εντός των συνόρων όφειλε να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων. Οι ελληνικές ομάδες οι οποίες εκπροσωπούν την χώρα μας στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις είναι υποχρεωμένες να κρατούν τον πήχη ψηλά.
 
Είναι προτιμότερο να αγωνιστεί κανείς ελεύθερα γιατί έχει την δυνατότητα όσο μπορεί να το κάνει και μάλιστα σε αγώνα που η ήττα δεν είναι καταστροφική.
Αυτή η νοοτροπία βλάπτει την εικόνα του ελληνικού ποδοσφαίρου. Φυσικά όλα ξεκινούν από το εγχώριο πρωτάθλημα όπου δεν υπάρχει ανάλογος ανταγωνισμός και αυτό είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα. Λύσεις πάντα υπάρχουν αρκεί να τις επιλέξουμε.