Skip to main content

Μεγάλη επιτυχία του ΑΠΘ στη Formula

Τη δεύτερη θέση κατέλαβε η ομάδα του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών στη γενική κατάταξη της κλάσης 3 , ενώ παρέλαβε και το βραβείο σχεδιασμού.
Η ομάδα Aristotle Racing Team (ART) του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών του ΑΠΘ έλαβε και φέτος μέρος στο Διεθνή Διαγωνισμό Formula Student, που πραγματοποιήθηκε στο Silverstone της Αγγλίας μεταξύ 16-19 Ιουλίου 2009. Η ομάδα κατέλαβε τη δεύτερη θέση στη γενική κατάταξη της κλάσης 3 , ενώ παρέλαβε και το βραβείο σχεδιασμού στην κλάση 3, με το μονοθέσιο αγωνιστικό αυτοκίνητο τύπου Formula - που μελέτησε, σχεδίασε και κατασκεύασε εξολοκλήρου μόνη της.

O πρωτοποριακός σχεδιασμός του νέου αυτοκινήτου καθώς και η συνεργασία των μελών της ομάδας ικανοποίησαν τους κριτές και η προσπάθεια βαθμολογήθηκε με 147 βαθμών σε σύνολο 150, ενώ της απενεμήθη και  το Βραβείο Σχεδιασμού στην ART.

Μεγάλη επιτυχία θεωρείται και η κατάκτηση της 2ης θέση στη γενική κατάταξη της κλάσης 3, στην οποία η ομάδα συναγωνιζόταν με 16 ομάδες απ’ όλο τον κόσμο, κατακτώντας 276 σε σύνολο 325 διαθέσιμων βαθμών.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του τμήματος επόμενο βήμα είναι η εξασφάλιση των απαραίτητων πόρων, με σκοπό την κατασκευή του βασισμένου στα διακριθέντα σχέδια αυτοκίνητου και με απώτερο στόχο τη συμμετοχή της ομάδας στην  ανταγωνιστική κλάση 1 το καλοκαίρι του 2010.

Στην προσπάθεια συμμετείχαν 20 προπτυχιακοί και μεταπτυχιακοί φοιτητές του τμήματος υπό την επίβλεψη του επιστημονικά υπεύθυνου αναπληρωτή καθηγητή κ. Αθανάσιου Μιχαηλίδη.