Skip to main content

Μεγάλες παρεμβάσεις σε τρία σχολεία στον Δ. Νεάπολης - Συκεών

Στο πρώτο κουδούνισμα οι μαθητές των 3ου-5ου Δημοτικών Σχολείων Νεάπολης θα αντικρίσουν το Σεπτέμβριο ένα νέο σχολικό περιβάλλον.

Σε ένα νέο και πολύ διαφορετικό περιβάλλον θα χτίζουν από τη νέα σχολική χρονιά το κάστρο της γνώσης τους οι μαθητές τριών Δημοτικών Σχολείων του δήμου Νεάπολης-Συκεών, ενώ μια ευχάριστη έκπληξη θα περιμένει και τους λιλιπούτειους «ένοικους» του 4ου Νηπιαγωγείου Πεύκων.

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα ουσιαστικών τεχνικών παρεμβάσεων που υλοποιεί ο δήμος Νεάπολης-Συκεών στον τομέα της σχολικής στέγης μέσα στο καλοκαίρι, το οποίο μαζί με τις εκτεταμένες οικοδομικές, υδραυλικές και ηλεκτρολογικές εργασίες συντήρησης σε περισσότερα από 25 σχολεία, ολοκληρώνει την εικόνα ενός γενικού σχεδίου αναβάθμισης των σχολικών μονάδων.

Στο πρώτο κουδούνισμα οι μαθητές των 3ου-5ου Δημοτικών Σχολείων Νεάπολης θα αντικρίσουν με την επιστροφή τους στις σχολικές αίθουσες το Σεπτέμβριο ένα ολοκαίνουργιο σχολικό περιβάλλον. Ήδη οι εργασίες ξεκίνησαν και βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη με τους ρυθμούς να επιταχύνονται καθημερινά, και με τα διαφορετικά συνεργεία να δουλεύουν παράλληλα εντός και εκτός σχολικών αιθουσών.

Κατά την πρώτη φάση των εργασιών το βάρος επιρρίπτεται στον αύλειο χώρο όπου ξηλώνεται η υπάρχουσα ασφαλτώδης επιφάνεια για να προετοιμαστεί το έδαφος για μια σχολική αυλή-βοτανικό κήπο.

► Συγκεκριμένα, η αναδιαμόρφωση των 3ου-5ου Δ.Σ. Νεάπολης περιλαμβάνει ανασχεδιασμό του αύλειου χώρου με δημιουργία βοτανικού κήπου, ανασχεδιασμό της κεντρικής εισόδου και δημιουργία κτιστού καθιστικού, αθλητική δαπεδόστρωση με υποχώρους για την ανάπτυξη αθλοπαιδιών, επένδυση κερκίδων και προσθήκη πρασίνου. Επίσης, θα γίνουν παρεμβάσεις στο εσωτερικό του κτιρίου με προσθήκη τουαλετών, αλλαγή των δαπέδων και των ψευδοροφών, αντικατάσταση κουφωμάτων καθώς και παρεμβάσεις στο κέλυφος του 5ου Δ.Σ. Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου είναι 695.000 ευρώ και καλύπτεται εξολοκλήρου από το δημοτικό ταμείο.

► Τα συνεργεία, όμως, εγκαταστάθηκαν και στο 4ο Νηπιαγωγείο Πεύκων για την πλήρη αναμόρφωση του αύλειου χώρου. Μια ανακατασκευασμένη και αναμορφωμένη αισθητικά και λειτουργικά αυλή θα αποτελέσει την έκπληξη για τους μικρούς συνδημότες μας, παρόμοια μ’ αυτή που γνώρισαν τα παιδιά του 3ου Νηπιαγωγείου Πεύκων με την επιστροφή τους στις αίθουσες μετά τις διακοπές του Πάσχα.

► Την ίδια ώρα, τα ειδικά συνεργεία παίρνουν θέση και στο 10ο Δημοτικό Σχολείο Συκεών, όπου θα πραγματοποιηθεί ανακατασκευή της στέγης και του αύλειου χώρου, με ταυτόχρονη συντήρηση των κτιριακών εγκαταστάσεων, συνολικού προϋπολογισμού 140.000 ευρώ.