Skip to main content

Μεγάλες ευκαιρίες στο Ιράν με ναυαρχίδα μεγάλο κατασκευαστικό project

Η ΕΛΑΚΤΩΡ, που μόλις τώρα επιχειρεί να μπει στην αγορά του Ιράν, θέλει να μπει σε όλα: τούνελς, βιολογικούς καθαρισμούς, σκουπίδια

Σας γράφαμε πριν για τις μεγάλες επενδυτικές και άλλες ευκαιρίες στο Ιράν. Θα ήταν όμως παράλειψη να μην αναφέρουμε το άλλο μεγάλο project που έχει πεδίο δόξης λαμπρό και δε είναι άλλο από το κατασκευαστικό. Λοιπόν, όπως είχαν την ευκαιρία να διαπιστώσουν όσοι επισκέφθηκαν την Τεχεράνη με τον πρωθυπουργό, το Ιράν είναι μια χώρα που θέλει φτιάξιμο, σχεδόν, από την αρχή. Η ΕΛΑΚΤΩΡ, που μόλις τώρα επιχειρεί να μπει στην συγκεκριμένη αγορά, θέλει να μπει σε όλα: τούνελς, βιολογικούς καθαρισμούς, σκουπίδια κλπ.

Για τον σκοπό αυτό έκανε δύο πολύ σημαντικά ραντεβού, με Ιρανούς αξιωματούχους, για να παρουσιάσει ό,τι έχει κάνει στις άλλες χώρες του Κόλπου.

Παράλληλα, άλλες ελληνικές εταιρίες logistics, είναι στο Ιράν και προσπαθούν να πουλήσουν software κυρίως στις τοπικές 22 τράπεζες, οι οποίες έχουν μείνει πολύ «πίσω», από κάθε άποψη. Από τον τραπεζικό κλάδο, στην Τεχεράνη βρίσκεται και η Πειραιώς, με υψηλή εκπροσώπηση, που προσπαθεί να αξιοποιήσει το μεγάλο κενό στα χρηματοπιστωτικά, που έχει δημιουργηθεί στο Ιράν, μετά από τα τόσα χρόνια απομόνωσης.

Η ελληνική πλευρά επιχειρεί να «πουλήσει» επίσης τεχνογνωσία στον ασφαλιστικό κλάδο και στο κομμάτι των επενδύσεων.

Οι Ιρανοί, πάντως, παρά τις κυρώσεις, έχουν φροντίσει να «στήσουν» τη δική τους silicon valley. Βρίσκεται έξω από την Τεχεράνη και αποτελείται κυρίως από start ups που κατά κάποιο τρόπο επιδοτούνται από το ιρανικό κράτος. Πολύ ενδιαφέρουσα περίπτωση.