Skip to main content

Μέχρι τις 7 Φεβρουαρίου η εθελοντική αποκάλυψη αδήλωτων εισοδημάτων

Η προθεσμία έληγε στις 23 Ιανουαρίου. Με την απόφαση παγώνει έως τις 7 Φεβρουαρίου και το προσωρινό πρόστιμο και δεν καταλογίζεται.

Παράταση μέχρι τις 7 Φεβρουαρίου, αντί για τις 23 Ιανουαρίου, δόθηκε στην εθελοντική αποκάλυψη αδήλωτων εισοδημάτων.

Η παράταση αποφασίστηκε με τροπολογία που κατατέθηκε στο σχέδιο νόμου «Υποχρεωτικός έλεγχος των ετήσιων και των ενοποιημένων χρηματοοικονομικών καταστάσεων, δημόσια εποπτεία επί του ελεγκτικού έργου και λοιπές διατάξεις».

Παράλληλα, παγώνει έως τις 7 Φεβρουαρίου και το προσωρινό πρόστιμο και δεν καταλογίζεται. Με την νέα διάταξη προβλέπεται πλέον ότι:

  • στην περίπτωση που κατά την κατάθεση του νόμου στη Βουλή (12.12.2016) έχει ήδη κοινοποιηθεί προσωρινός διορθωτικός προσδιορισμός φόρου ή προστίμων, ο φορολογούμενος δύναται να υποβάλει τις αίτηση υπαγωγής έως 7.2.2017
  • η Φορολογική Διοίκηση δύναται να κοινοποιήσει πράξεις οριστικού διορθωτικού προσδιορισμού φόρου ή επιβολής προστίμων μόνον αφού παρέλθει η 7η Φεβρουαρίου.
  • οριστικές πράξεις διορθωτικού προσδιορισμού φόρου ή επιβολής προστίμων που δεν έχουν κοινοποιηθεί έως τις 12.12.2017, κοινοποιούνται μόνο μετά τις 7.2.2017, αφού τροποποιηθούν, με πράξη του οργάνου που τις εξέδωσε, λαμβάνοντας υπόψη τυχόν αίτηση. Το ποσοστό πρόσθετου φόρου ορίζεται σε είκοσι πέντε τοις εκατό (25%) του κυρίου φόρου.