Skip to main content

Μέχρι την Παρασκευή η διανομή τροφίμων στον δήμο Νεάπολης Συκεών

Η διανομή ξεκίνησε χθες, Δευτέρα και θα συνεχισθεί έως και την Παρασκευή. Συνολικά θα διανεμηθούν 107,7 τόνοι σε 4.553 άτομα.

Με κανονικούς ρυθμούς και χωρίς προβλήματα εξελίσσεται στο δήμο Νεάπολης-Συκεών η διανομή τροφίμων σε άπορες οικογένειες και ωφελούμενους των κοινωνικών δομών, στο πλαίσιο του προγράμματος «Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής».

Η διανομή των τροφίμων, πρόγραμμα που χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ), μέσω του Υπουργείου Εργασίας και έχει ως συντονιστή-εταίρο την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ξεκίνησε χθες, Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου, και θα συνεχισθεί έως και την Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου 2017. Συνολικά θα διανεμηθούν 107,7 τόνοι τροφίμων και αγαθών, ενώ το σύνολο των δικαιούχων του ΤΕΒΑ, που ανέρχονται σε 4.553 άτομα, έχουν ειδοποιηθεί μέσω ηχογραφημένου μηνύματος για τη συγκεκριμένη ημέρα παραλαβής που τους αφορά.

Η διανομή πραγματοποιείται καθημερινά (18-22.12.2017) από τις 9 το πρωί έως τις 2 μετά το μεσημέρι, σε ειδικό χώρο, στη διεύθυνση Ελλησπόντου 15 & Δαρδανελίων στα Πεύκα (μετά την αερογέφυρα, στάση Βενζινάδικο, βλ. χάρτης).

Χθες, πρώτη ημέρα της διανομής, εξυπηρετήθηκαν περισσότερες από 600 οικογένειες, ενώ σήμερα αναμένεται να εξυπηρετηθούν περισσότερες από 400. Πολυμελή συνεργεία του δήμου και εθελοντές, υπό την επίβλεψη και παρακολούθηση του αντιδημάρχου Κοινωνικής Πολιτικής και Παιδείας Μιχάλη Βουλγαρίδη, φρόντισαν για την ετοιμασία των συσκευασιών, ώστε να μην υπάρχει καθυστέρηση και ταλαιπωρία κατά την παραλαβή τους από τους δικαιούχους.

Επιπλέον, οι δικαιούχοι μπορούν να αναζητούν την συγκεκριμένη ημέρα παραλαβής που τους αφορά, στο ειδικό αρχείο στην ιστοσελίδα του δήμου (www.dimosneapolis-sykeon.gr).
Οι δικαιούχοι θα πρέπει να έχουν μαζί τους την αστυνομική ταυτότητα και το ΑΜΚΑ τους, ενώ στην περίπτωση που δεν μπορούν οι ίδιοι, έχουν τη δυνατότητα να εξουσιοδοτήσουν κάποιο άλλο άτομο.
Λόγω αυξημένου βάρους και όγκου των προϊόντων, οι υπεύθυνοι του δήμου συνιστούν στους δικαιούχους να έχουν μαζί τους βοήθεια.