Skip to main content

Μέχρι 12 εκατ. ευρώ η επένδυση Σαββίδη για το πάρκο της Θέρμης

Με την επένδυση του Ιβάν Σαββίδη θα δημιουργηθούν θέσεις εργασίας και η περιοχή θα γίνει πόλος έλξης, τονίζει ο δήμαρχος Θέρμης Θεόδωρος Παπαδόπουλος.

Της τάξης των 10 έως 12 εκατομμυρίων ευρώ εκτιμάται ότι θα είναι η επένδυση για τη δημιουργία του μεγάλου πάρκου στη Θέρμη από τον όμιλο Ιβάν Σαββίδη, το μεγαλεπήβολο σχέδιο του οποίου αποκάλυψε πρώτη η Voria.gr (δείτε εδώ).

Συγκεκριμένα, ο δήμαρχος Θέρμης Θεόδωρος Παπαδόπουλος τόνισε ότι, σύμφωνα με το πλάνο που είδε από στελέχη του ομίλου Σαββίδη, η επένδυση αναμένεται να φθάσει τουλάχιστον τα δέκα εκατομμύρια ευρώ, πιθανόν και δώδεκα.

«Το σχέδιο αφορά τη δημιουργία «πολύ μεγάλου χώρου αναψυχής, με χώρους διαδρομών, γήπεδα και παιδικές χαρές σε έκταση 500 στρεμμάτων στα διοικητικά όρια του δήμου Θέρμης (στην περιοχή των "Λουτρών")» δήλωσε στο ραδιόφωνο του ΑΠΕ- ΜΠΕ, "Πρακτορείο 104,9 FM", ο δήμαρχος.

«Θα προσελκύσει πάρα πολύ κόσμο, θα είναι συνδυασμός λουτρών με ένα πάρκο νερού και αναψυχής» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαδόπουλος προσθέτοντας ότι «το επόμενο βήμα πρέπει να το κάνει ο δήμος Θεσσαλονίκης, που θα πρέπει να βρει έναν τρόπο για να παραχωρήσει την έκταση αυτή».

Ο χώρος είναι μεν στα διοικητικά όρια του δήμου Θέρμης, αλλά τα Λουτρά ιδιοκτησιακά ανήκουν στον δήμο Θεσσαλονίκης. «Η περιοχή αξιοποιήθηκε επί Βυζαντίου και επί τουρκοκρατίας και είναι πευκόφυτη στο 85%» διευκρίνισε ο κ. Παπαδόπουλος.

«Όλη η πόλη θα έρχεται εκεί, είναι πάρα πολύ κοντά, 15 λεπτά από τη Θεσσαλονίκη» υπογράμμισε ο δήμαρχος και υπενθύμισε πως «στην έκταση υπάρχουν και μονάδες που μπορούν να φιλοξενήσουν ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας που θα έρθουν για τα Λουτρά». Ο ίδιος διαβεβαίωσε πως, διαδικαστικά, το έργο μπορεί να εκτελεστεί σε μικρούς χρόνους: «σε ό,τι μας αφορά, για τις αδειοδοτήσεις και την πολεοδομία, αλλά και μετά τις αδειοδοτήσεις λειτουργίας, θα βοηθήσουμε, αυτό θα γίνει γρήγορα».

Σύμφωνα με τον ίδιο, από τη στιγμή που θα αποφασιστεί η δημιουργία του πάρκου από τους δήμους Θεσσαλονίκης και Θέρμης, η κατασκευή μπορεί να ολοκληρωθεί άμεσα. «Σε δύο χρόνια θα είναι τελειωμένο», τονίζει ο κ. Παπαδόπουλος συμπληρώνοντας ότι κάτι τέτοιο «σημαίνει μια οικονομική δραστηριότητα».

«Η περιοχή, που σήμερα κινδυνεύει να πάρει φωτιά το καλοκαίρι, θα αναβαθμιστεί, θα γίνει πόλος έλξης, θα δημιουργηθούν θέσεις εργασίας» καταλήγει.