Skip to main content

Με τόσο κουτόχορτο που τρώμε ο βοσκότοπος Καλογρίτσα είναι χρήσιμος

Κάνουν «χοντράδες» που σημαίνει ότι τους έχει εμπεδωθεί η καθεστωτική νοοτροπία. Όπως στις σοβιετικές χώρες, και στη λατινική Αμερική.

Πόσο βλάκες μας θεωρούν; Ο Α. Τσίπρας επιχειρώντας να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα για τις τηλεοπτικές άδειες, μας διαβεβαίωσε ότι «Όποιος δεν έχει να πληρώσει θα εκπέσει». Μα, όλοι έχουν να πληρώσουν. Μας το διαβεβαίωσε κι αυτό η ίδια η κυβέρνηση του Α. Τσίπρα, όταν ανακοίνωσε πως τα λεφτά για την άδεια τα έχουν οι νέοι αδειούχοι. Ποια διαβεβαίωση του Τσίπρα ισχύει; Η προ εβδομάδας, η προχθεσινή, ή κάποια καινούργια αυριανή;(οι διαβεβαιώσεις δεν κοστίζουν τίποτε).

Θα παρασύρει ο Παππάς και άλλο στην πτώση του Τσίπρα; Ο πρωθυπουργός παίρνει στην πλάτη του την εκδικητική διαδικασία του δήθεν διαγωνισμού για τα τηλεοπτικά, καλύπτοντας τον συμπρωθυπουργό του. Έτσι  έπραττε και με τον Βαρουφάκη.

Ο κοινωνικά ευαίσθητος και προστάτης των εργαζομένων, γ.γ. γραμματέας στο Εργασίας, Νεφελούδης, υποστηρίζει ότι υπερβάλλουμε όταν λέμε πως θα απολυθούν 2.000 άνθρωποι από τα κανάλια, ενώ θα είναι… μόνον 800. Έ!, εντάξει μωρέ, αν είναι μόνον 800 δεν υπάρχει θέμα! (απίστευτος κυνισμός της Αριστεράς του «ηθικού πλεονεκτήματος», που ξεσήκωνε τον κόσμο αν απολυόταν ένας (1) εργαζόμενος).

Πέρασαν αρκετές μέρες που οι Τούρκοι δεν επανέλαβαν δημόσια το αίτημά τους στην Ελλάδα να τους στείλει πίσω τους 8 αξιωματικούς. Τι συμβαίνει;

Βρέθηκε κρυπτή στοά του 4ου αιώνα π.Χ. στο Αλατζάχογιουκ της Τουρκίας, και δήλωσε ο Τούρκος "επιστήμονας" επικεφαλής της ανασκαφής: «Αποτελεί μια μεγάλη ανακάλυψη ως προς την αρχιτεκτονική των Χετταίων». Λεπτομέρεια, που δεν λαμβάνεται υπόψη από την τουρκική επιστημοσύνη: Το βασίλειο των Χετταίων υπήρχε από το 1600 έως το 1178 π.Χ. Στον 4ο αιώνα π.Χ, έχουμε την ελληνιστική εποχή. (Οι Τούρκοι θεωρούν τους Χετταίους προγόνους τους, παρότι καμία φυλετική, εθνοτική ή ιστορική σχέση δεν έχουν, αφού εμφανίστηκαν 1.500 χρόνια μετά απ’ αυτούς).

Έτσι, απλώς, για την ιστορία. Στην γνωστή φωτογραφία που είχε αναρτήσει η 17Ν στο κρησφύγετό της, στον τοίχο υπήρχαν φωτογραφίες του Μαρξ, Τσε Γκεβάρα και Βελουχιώτη. Ιδεολογικές συγγένειες. Πολλή πέραση έχουν τελευταία τα παραπάνω πρόσωπα.

Ακόμη δεν μας εξήγησαν, πώς γνώριζαν οι δημοσιογράφοι ότι θα γίνει έρευνα στην κα. Στουρνάρα και βρέθηκαν όλοι εκεί με τις κάμερες; Αφού δεν επεμβαίνει η κυβέρνηση στην δικαιοσύνη, τους ειδοποίησε μήπως ο εισαγγελέας, ή ο Χορταρέας; (Από την στιγμή που κυκλοφόρησε η φήμη ότι σε περίπτωση συγκυβέρνησης ο Στουρνάρας προαλείφεται για πρωθυπουργός, ή ακόμη και αρχηγός κεντροαριστερού σχήματος, η "Αυγή" δεν λέει να ησυχάσει).

Και γιατί να μη βάλει εγγύηση ο Καλογρίτσας έναν δανεικό και αμφισβητούμενο βοσκότοπο για την άδεια; Τόσο κουτόχορτο τρώμε αδιαμαρτύρητα με όσα μας ταΐζουν, άρα ο βοσκότοπος μας είναι πολύ χρήσιμος.

Κάνουν «χοντράδες» που σημαίνει ότι τους έχει εμπεδωθεί η καθεστωτική νοοτροπία. Ό,τι συνέβαινε στις σοβιετικές χώρες, και ό,τι συμβαίνει στη λατινική Αμερική. Ενεργούν σύμφωνα με τα ορμέμφυτα και δεν δίνουν πεντάρα τι θα πει ο λαός, ούτε βέβαια στη διαφάνεια και στις δημοκρατικές διαδικασίες. Έτσι φέρονται οι αντίπαλοι του κοινοβουλευτισμού, και πιστοί λειτουργοί της δικτατορίας του προλεταριάτου.