Skip to main content

Με τον Τούρκο υπουργό Επικοινωνιών συναντήθηκε ο Παππάς

Ο Έλληνας υπουργός σημείωσε ότι πάγια πολιτική της κυβέρνησης είναι η ανταλλαγή επισκέψεων με ομολόγους άλλων -και ειδικά γειτονικών- χωρών.

Με τον Τούρκο Υπουργό Μεταφορών, Ναυτιλίας και Επικοινωνιών, Αχμέτ Αρσλάν συναντήθηκε ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς στο πλαίσιο επίσημης επίσκεψης που πραγματοποιεί ο πρώτος στην Αθήνα.

Όπως ανέφερε το Μαξίμου, οι δύο υπουργοί είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν, σε ιδιαίτερα καλό κλίμα, θέματα κοινού ενδιαφέροντος, μεταξύ των οποίων:
- η κατανομή των τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών συχνοτήτων στις περιοχές όπου συνορεύουν οι δύο χώρες, στο πλαίσιο και της μετάβασής τους στην ψηφιακή εκπομπή, ώστε να περιορίζονται οι παρεμβολές. Σημειώθηκε η εποικοδομητική διμερής συνεργασία στο πλαίσιο του SEDDIF (Φόρουμ για την Υλοποίηση του Ψηφιακού Μερίσματος στη Νότια Ευρώπη).

- η ανταλλαγή τεχνογνωσίας σε ζητήματα ψηφιακής πολιτικής και παροχής υπηρεσιών ηλεκτρονικής διακυβέρνησης προς τον πολίτη.
- η έναρξη της συζήτησης για θέματα χρεώσεων περιαγωγής μεταξύ των τηλεπικοινωνιακών παρόχων των δύο χωρών, με πρωτοβουλία των Κυβερνήσεων.

«Οι δύο πλευρές συμφώνησαν να ορίσουν άμεσα εκπροσώπους σε κοινή επιτροπή, η οποία θα επιφορτισθεί με την αντιμετώπιση των θεμάτων που τέθηκαν κατά τη διάρκεια της συνάντησης. Στόχος της συνεργασίας είναι η παραγωγή απτών αποτελεσμάτων ενόψει του Ανωτάτου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας - Τουρκίας που είναι προγραμματισμένο πραγματοποιηθεί περί τα τέλη του έτους στη Θεσσαλονίκη» υπογραμμίζουν κυβερνητικές πηγές.

Οι ίδιες αναφέρουν ότι με την ευκαιρία της συνάντησης, ο κ. Παππάς, τόνισε: «Πάγια πολιτική μας είναι η ανταλλαγή επισκέψεων με ομολόγους άλλων -και ειδικά γειτονικών- χωρών να μην εξαντλείται στην εθιμοτυπία, αλλά να προχωρά σε πρακτικό επίπεδο επίλυσης των ζητημάτων και αναβάθμισης της διμερούς συνεργασίας. Αυτό ακριβώς κάναμε με τον Υπουργό Μεταφορών, Ναυτιλίας και Επικοινωνιών της Τουρκίας, Αχμέτ Αρσλάν και τη διμερή επιτροπή που θα αναλάβει να παρουσιάσει συγκεκριμένα αποτελέσματα σε καθορισμένο χρονοδιάγραμμα. Με τον Αχμέτ είχαμε μια ειλικρινή και εποικοδομητική συνεργασία και ανταλλαγή απόψεων».

Από την πλευρά του, ο Τούρκος υπουργός εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πρόοδο της διμερούς συνεργασίας στα θέματα ευθύνης των δύο υπουργείων και προσκάλεσε τον Νίκο Παππά να επισκεφθεί σύντομα την Τουρκία, ώστε να συνεχισθεί και να επιταχυνθεί η πρόοδος. Από ελληνικής πλευράς, στη συνάντηση συμμετείχε και ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Γιώργος Φλωρεντής.