Skip to main content

Με τον πρόεδρο της Cosco συναντήθηκε στην Κίνα ο Αντώνης Σαμαράς

Ο τέως πρωθυπουργός της χώρας ενημερώθηκε για τον επενδυτικό σχεδιασμό της Cosco με ιδιαίτερη έμφαση σε ό,τι αφορά την Ελλάδα

Με τον πρόεδρο της Cosco, Xu Lirong συναντήθηκε στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Κίνα κατόπιν της σχετικής επίσημης πρόσκλησής του από τον Κινέζο πρωθυπουργό, ο τέως πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης τους ο κ. Σαμαράς ενημερώθηκε για τον επενδυτικό σχεδιασμό της Cosco, με ιδιαίτερη έμφαση σε ό,τι αφορά στην Ελλάδα.

Ο κ.Σαμαράς συναντήθηκε ακόμη με τον αντιπρόεδρο της Κεντρικής Επιτροπής του Κ.Κ. της Κίνας κ. Guo Yezhou, με τον οποίον συζήτησαν για την προετοιμασία ενόψει της νέας μεταρρυθμιστικής πολιτικής της Κίνας, ζήτημα που θα απασχολήσει το επικείμενο συνέδριο του Κ.Κ. της Κίνας τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Ο τέως πρωθυπουργός πραγματοποίησε ακολούθως συνάντηση με τον πρόεδρο του Κινεζικού Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων κ. Wu Hailong.

Ακολούθως ο κ.Σαμαράς μετέβη στην πόλη Kubuqi της Κινεζικής Μογγολίας, προκειμένου να μετάσχει ως κεντρικός ομιλητής στην 6η διεθνή σύνοδο Kubuqi για τον έλεγχο της Ερημοποίησης.
Στην ομιλία του, μεταξύ άλλων, επισήμανε τα εξής:  «Η έννοια της “Αρμονίας” είναι κεντρική στον Ελληνικό Πολιτισμό! Γνωρίζω πως είναι επίσης κεντρική και στον Κινεζικό Πολιτισμό.Σε αυτό, όπως και σε τόσα άλλα, μοιάζουμε πολύ.  Αλλά η "Αρμονία" δεν είναι στατική έννοια.

Είναι εξαιρετικά δυναμική. Χαρακτηρίζει μια εξελικτική αλυσίδα με εσωτερική ισορροπία και συνεχείς εξισορροπήσεις. Ο,τιδήποτε σπάει αυτή την εξελικτική αλυσίδα, ο,τιδήποτε ανατρέπει τις ισορροπίες της, καταστρέφει την Αρμονία!

Κι αυτός ακριβώς είναι ο λόγος, που κάθε μορφή εξτρεμισμού και ακρότητας, είναι ταυτόχρονα, αντι-Περιβαλλοντική και αντί-Κοινωνική!»