Skip to main content

Με τον πρέσβη της Τυνησίας συναντήθηκε ο πρόεδρος της ΔΕΘ-Helexpo

Στόχος η παρουσία της Τυνησίας στις κλαδικές εκθέσεις της ΔΕΘ-Helexpo και στην 83η ΔΕΘ στην οποία τιμώμενη χώρα είναι οι Ηνωμένες Πολιτείες.

Τις βάσεις για την σύφιγξη των επιχειρηματικών και εμπορικών σχέσεων Ελλάδας και Τυνησίας και τη βελτίωση του επιχειρηματικού κλίματος μεταξύ των δύο χωρών έθεσαν κατά τη διάρκεια πρόσφατης συνάντησής τους ο πρόεδρος της ΔΕΘ-Helexpo, κ. Τάσος Τζήκας και ο πρέσβης της Τυνησίας, Dr. Lassaad M’hirsi, με την αφορμή της επίσκεψης του τελευταίου στην Έκθεση.

Ήταν η πρώτη φορά που ο πρέσβης της Τυνησίας επισκέφθηκε τον εθνικό εκθεσιακό φορέα και η συνάντηση με τον πρόεδρο της ΔΕΘ-Helexpo αποδείχθηκε ιδιαίτερα εποικοδομητική, καθώς άνοιξε ο δρόμος για τη διερεύνηση πεδίων συνεργασίας, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης τέθηκαν δύο στόχοι: ο πρώτος είναι να συμμετάσχει η Τυνησία στην 83η ΔΕΘ, στην οποία τιμώμενη χώρα είναι οι Ηνωμένες Πολιτείες, και ο δεύτερος να έχει η Τυνησία μέσω της πρεσβείας της στην Ελλάδα παρουσία στις κλαδικές εκθέσεις της ΔΕΘ-Helexpo, με απώτερο σκοπό να λειτουργήσουν αυτές ως γέφυρα επικοινωνίας ανάμεσα στις ελληνικές και της τυνησιακές επιχειρήσεις.

Στη συνάντηση συμμετείχε και ο διευθυντής εκθέσεων της ΔΕΘ-Helexpo, κ. Ανδρέας Δαρούδης.

Ο εθνικός εκθεσιακός φορέας εφαρμόζει όλα τα τελευταία χρόνια μια συνεπή στρατηγική διεθνοποίησης, δημιουργώντας διαύλους επικοινωνίας με ξένες αγορές, με σκοπό την ενίσχυση της εξωστρέφειας των ελληνικών επιχειρήσεων, αλλά και την προσέλκυση ξένων εταιρειών στη χώρα μας.