Skip to main content

Με τον Κυριάκο Μητσοτάκη επικοινώνησε ο Κροάτης πρωθυπουργός - «Να διερευνηθούν όλες οι πτυχές»

Η κροατική κυβέρνηση ξεκαθάρισε πως «καταδικάζει έντονα τις ταραχές που προκάλεσαν οι οπαδοί, τη βία και τον χουλιγκανισμό στην Αθήνα που οδήγησαν στην τραγική απώλεια της ζωής ενός Έλληνα οπαδού»

Με τον Κυριάκο Μητσοτάκη επικοινώνησε τηλεφωνικά ο πρωθυπουργός της Κροατίας, Αντρέι Πλένκοβιτς για να εκφράσει τα συλλυπητήριά του για τη δολοφονία του 29χρονου οπαδού της ΑΕΚ και να καταδικάσει τα βίαια επεισόδια που προκλήθηκαν από Κροάτες χούλιγκανς στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Παράλληλα, σε σχετική ανακοίνωσή της, η κροατική κυβέρνηση ξεκαθάρισε πως «καταδικάζει έντονα τις ταραχές που προκάλεσαν οι οπαδοί, τη βία και τον χουλιγκανισμό στην Αθήνα που οδήγησαν στην τραγική απώλεια της ζωής ενός Έλληνα οπαδού. Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος νέου».

«Αυτού του είδους η συμπεριφορά των φιλάθλων βλάπτει τον αθλητισμό, που προάγει το δίκαιο παιχνίδι, την ανεκτικότητα και το σεβασμό προς τους αθλητές. Αντί να διεξαχθεί ένας προκριματικός αγώνας για την πιο ελίτ ποδοσφαιρική διοργάνωση, το Champions League, μεταξύ των πρωταθλητών Κροατίας και Ελλάδας- Ντιναμό και ΑΕΚ- βλέπουμε φρικτές σκηνές από την Αθήνα όπου κάποιοι οπαδοί βλάπτουν το κροατικό ποδόσφαιρο. Ταυτόχρονα, εμποδίζουν όλους τους άλλους οπαδούς που θέλουν να παρακολουθήσουν τους αγώνες των συλλόγων της Κροατίας και της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου της Κροατίας σε μια αξιοπρεπή και πολιτισμένη ατμόσφαιρα. Αναμένουμε να διερευνηθούν όλες οι πτυχές και να επιβληθούν ποινές στους υπεύθυνους για τα επεισόδια, τη δολοφονία και τους τραυματισμούς άλλων φιλάθλων» προσθέτει η κυβέρνηση της Κροατίας.