Skip to main content

Με τον διάδοχο του θρόνου της Ιαπωνίας ο Μητσοτάκης - GReco islands και κλιματική αλλαγή στο επίκεντρο

Συζητήθηκαν η πρόκληση της κλιματικής αλλαγής και η πράσινη μετάβαση, ενώ ενημέρωσε για τα GReco islands

Συνάντηση με τον διάδοχο του ιαπωνικού θρόνου πρίγκιπα Ακισίνο και την πριγκίπισσα Ακισίνο είχαν την Δευτέρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η σύζυγός του Μαρέβα Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης του Έλληνα πρωθυπουργού στην Ιαπωνία.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης στο παλάτι Ακασάκα, όπως αναφέρει το protothema.gr, συζητήθηκαν η πρόκληση της κλιματικής αλλαγής και η πράσινη μετάβαση.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε την ευκαιρία να ενημερώσει για τις πρωτοβουλίες της Ελλάδας και ειδικότερα για την πρωτοβουλία GReco islands που στοχεύει στη μετατροπή των μικρών μη διασυνδεδεμένων νησιών της χώρας σε πρότυπα πράσινης οικονομίας, ενεργειακής αυτονομίας και ψηφιακών καινοτομιών.

Τις επόμενες ώρες ο Έλληνας πρωθυπουργός αναμένεται να υπογράψει κοινή δήλωση στρατηγικής συνεργασίας Ελλάδας-Ιαπωνίας με τον Ιάπωνα ομόλογό του Φουμίο Κισίντα.

 Η συμφωνία εκτιμάται από ελληνικής πλευράς ως ιδιαίτερα σημαντική, καθώς επανενεργοποιεί τις διμερείς σχέσεις στο ανώτατο επίπεδο και ανοίγει μια νέα σελίδα, αναβαθμίζοντας τες σε στρατηγικού χαρακτήρα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκίνησε την ημέρα του με συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων Χιριγιουκι Χοσόντα.

 Αμέσως μετά ο πρωθυπουργός, συνοδευόμενος από τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκο Πιερρακάκη, τον υφυπουργό Εξωτερικών Κώστα Φραγκογιάννη και τον διευθυντή του οικονομικού γραφείου του Μεγάρου Μαξίμου Αλέξη Πατέλη είχαν συνάντηση στα γραφεία του ιαπωνικού συνδέσμου βιομηχανιών (Keidanren).

Η συνάντηση επικεντρώθηκε στη βούληση αναβάθμισης και διεύρυνσης των διμερών σχέσεων σε όλους τους τομείς. Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις θετικές επιδόσεις που καταγράφει η ελληνική οικονομία και στις ευκαιρίες που υπάρχουν για τις ιαπωνικές επιχειρήσεις.

Δείτε φωτογραφίες:

Πηγή: protothema.gr