Skip to main content

Τετ α τετ Μητσοτάκη - Τζιτζικώστα στο «Βυζαντινό» - Τι συζήτησαν

Συνάντηση των δύο πολιτικών ανδρών με την ευκαιρία της παρουσίας Μητσοτάκη στο συνέδριο της ΚΕΔΕ. Σίγουρη η υποψηφιότητα Τζιτζικώστα το 2019.

Με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη συναντήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας. Ο κ. Μητσοτάκης βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη προκειμένου να μιλήσει στο συνέδριο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr η συνάντηση των δύο ανδρών έγινε στο «Βυζαντινό» του Βυζαντινού Μουσείου και ήταν σε πολύ καλό κλίμα. Άλλωστε, δεν ήταν η πρώτη φορά που οι δύο συναντώνται μετά τις εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη αρχηγού στη Νέα Δημοκρατία, όπου είχαν βρεθεί αντιμέτωποι. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες η συζήτηση μεταξύ του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης και του περιφερειάρχη επικεντρώθηκε κυρίως σε ζητήματα που αφορούν στην περιφερειακή αυτοδιοίκηση και στην Κεντρική Μακεδονία, αλλά εθίγησαν και γενικότερα πολιτικά θέματα καθώς και ζητήματα που αφορούν στη λειτουργία του κόμματος της ΝΔ. Πηγή η οποία έχει γνώση του περιεχομένου των συναντήσεων των δύο ανδρών αναφέρει ότι εδώ και καιρό ο κ. Τζιτζικώστας έχει ενημερώσει τον κ. Μητσοτάκη για την πρόθεσή του να είναι εκ νέου υποψήφιος περιφερειάρχης στις εκλογές του 2019, πρόθεση την οποία έχει επιδοκιμάσει ο πρόεδρος της ΝΔ.

Την απόφασή του αυτή πρόκειται να επαναλάβει και στην βραδινή εκπομπή «Πόλις, Πολίτης, Πολιτική» της TV100. Ερωτηθείς σχετικά από τον δημοσιογράφο Βαγγέλη Πλάκα ο κ. Τζιτζικώστας απαντά: «Αν με ρωτάτε αν θα είμαι υποψήφιος το 2019, δεν έχω μάθει να αναλαμβάνω αποστολές και να τις αφήνω στη μέση. Θα φύγω από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας την ημέρα που θα έχω ολοκληρώσει το έργο μου. Βλέπω ότι με τους ρυθμούς που λειτουργεί η χώρα και τα προβλήματα που υπάρχουν δεν θα έχω προλάβει να ολοκληρώσω το έργο μου ως τον Μάιο του 2019».

Περιοδείες

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Τζιτζικώστας έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό την προετοιμασία του για τις εκλογές, αν και απέχουμε σχεδόν δυόμιση χρόνια απ’ αυτές. Η προετοιμασία αφορά επαφές για την περαιτέρω στελέχωση της παράταξής του και εν συνεχεία και του συνδυασμού του. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο κ. Τζιτζικώστας είναι ήδη σε συζήτηση με στελέχη της παράταξης του Γιάννη Ιωαννίδη καθώς η παράταξη του τελευταίου θεωρείται απίθανο να συμμετάσχει εκ νέου στις εκλογές.

Ωστόσο, για λόγους δεοντολογίας, δεν πρόκειται τώρα να γίνουν κινήσεις προσχώρησης στελεχών από την παράταξη του «ξανθού» σε αυτήν του περιφερειάρχη. Πάντως, την Τετάρτη το βράδυ, υποψήφιοι με το συνδυασμό του Ιωαννίδη συνέπεσαν με τον κ. Τζιτζικώστα σε γνωστή ταβέρνα της δυτικής Θεσσαλονίκης, αν και σε ξεχωριστές παρέες.

Παράλληλα, ο περιφερειάρχης έχει ξεκινήσει επαφές και με στελέχη εκτός Θεσσαλονίκης. Το σαββατοκύριακο ο κ. Τζιτζικώστας θα επισκεφθεί Χαλκιδική και Κιλκίς, όπου στο περιθώριο των επίσημων εκδηλώσεων θα συναντηθεί με στελέχη τα οποία επιθυμούν να συστρατευτούν μαζί του ενόψει 2019.