Skip to main content

Με τον 11χρονο Αμίρ και τη μητέρα του επικοινώνησε ο Τσίπρας

Την οικογένεια του μικρού Αφγανού που δέχθηκε ρατσιστική επίθεση τα ξημερώματα στο σπίτι που διαμένει, επισκέφθηκε ο Γιάννης Μουζάλας.

Με τον μικρό Αμίρ και τη μητέρα του επικοινώνησε ο Αλέξης Τσίπρας, εκφράζοντάς τους τη συμπαράστασή του στην περιπέτεια που περνούν, όπως ανέφερε ο ίδιος σε ανάρτησή του στο twitter.

Όπως σημειώνει ο πρωθυπουργός, ζήτησε από τα υπουργεία Παιδείας και Μεταναστευτικής Πολιτικής να αντιμετωπίσουν το θέμα με τη δέουσα προσοχή.

«Ο Αμίρ και κάθε παιδί στη χώρα μας απολαμβάνει το δικαίωμα στην ασφάλεια και την ελληνική παιδεία, χωρίς διακρίσεις», υπογράμμισε.

Επιπλέον, την οικογένεια του 11χρονου Αφγανού, που δέχθηκε ρατσιστική επίθεση τα ξημερώματα στο σπίτι που διαμένει, επισκέφθηκε ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας.

Όπως εξήγησε ο ίδιος στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, «πήγα σαν μια ένδειξη ότι η πολιτεία θέλει να προστατεύσει αυτούς τους ανθρώπους και ότι παρ' όλες τις στιγμές σαν αυτή, ο λαός μας παραμένει αλληλέγγυος στους πρόσφυγες».

Η οικογένεια του Αμίρ ανέφερε στον υπουργό ότι φοβήθηκαν πολύ με την επίθεση, αλλά εκείνος τους διαβεβαίωσε ότι θα είναι ασφαλείς. Ήδη η οικογένεια μεταφέρθηκε και μετεγκαταστάθηκε σε άλλο διαμέρισμα.