Skip to main content

«Με το καλημέρα» τα κατασχετήρια στον Παύλο Μελά

Ποδαρικό με κατασχετήρια από μεγάλο εκδοτικό οίκο της Θεσσαλονίκης έκανε ο δήμαρχος Παύλου Μελά Διαμαντής Παπαδόπουλος, για οφειλές του πρώην δήμου Πολίχνης.
Ποδαρικό με κατασχετήρια ιδιωτικών φορέων έκανε ο δήμαρχος Παύλου Μελά  Διαμαντής Παπαδόπουλος, για οφειλές του πρώην δήμου Πολίχνης. Μεγάλος εκδοτικός οίκος της Θεσσαλονίκης κατέσχεσε με δικαστική εντολή από τραπεζικό λογαριασμό της Πολίχνης το ποσό των 17.509 ευρώ για απλήρωτες καταχωρήσεις του δήμου επί δημαρχίας Κ. Θεοδωρίδη. Σύμφωνα με στοιχεία του εκδοτικού οργανισμού το ποσό και το κατασχετήριο αφορά μόνο ορισμένες εργασίες του Δήμου, καθώς ακόμα υπολείπεται μεγάλο χρέος που σχετίζεται τόσο με το Δήμο όσο με τα Νομικά Πρόσωπα. Το συνολικό χρέος που προκύπτει από το Δήμο ανέρχεται στα 37.212,57 ευρώ, ενώ των Νομικών Προσώπων (ΚΑΠΗ, Πολιτιστικό Οργανισμό, Βρεφονηπιακοί Σταθμοί, Φροντίδας κλπ) αγγίζουν τα 10.170,13 ευρώ

«Η επικοινωνία κοστίζει, αλλά το λογαριασμό ποιος θα τον πληρώσει; Από την αρχή ακόμα γνωρίζαμε τις οικονομικές αδυναμίες της Πολίχνης. Ωστόσο, δεν περιμέναμε αυτή τη χαοτική κατάσταση. Ενώ η Σταυρούπολη και η Ευκαρπία παρουσιάζουν θετικό πλεόνασμα στο αποθεματικό τους, το έλλειμμα της Πολίχνης και οι ανεκπλήρωτες οικονομικές της υποχρεώσεις αποτελούν ήδη ένα βαρίδιο», δήλωσε σχετικά ο νέος δήμαρχος Διαμαντής Παπαδόπουλος.

«Μία πρώτη συνέπεια ήταν η επίταξη εργασίας των απλήρωτων εργαζομένων στους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς καθώς και στην αποκομιδή των απορριμμάτων. Τελικά φαίνεται ότι Κώστας κερνάει, αλλά… ο Διαμαντής και οι κάτοικοι του δήμου Παύλου Μελά θα πληρώσουν», τονίζει ο δήμαρχος Παύλου Μελά, προαναγγέλλοντας απογραφή.

Σημειώνεται ότι με τον Καλλικράτη, ο δήμος Πολίχνης, Σταυρούπολης και Ευκαρπίας συνενώθηκαν και προέκυψε ο δήμος Παύλου Μελά. Δήμαρχος Πολίχνης έως τις 31/12/2010 ήταν ο Κώστας Θεοδωρίδης, που είναι νυν δημοτικός σύμβουλος.