Skip to main content

Με την παρέλαση κορυφώνονται οι σημερινές εορταστικές εκδηλώσεις

Σε εορταστικούς ρυθμούς κινείται σήμερα η Θεσσαλονίκη - Θα πραγματοποιηθεί επίσημη δοξολογία στον Ιερό Ναό της του Θεού Σοφίας και κατάθεση στεφάνων.

Σε εορταστικούς ρυθμούς κινείται σήμερα η Θεσσαλονίκη λόγω του εορτασμού της επετείου της 25ης Ματίου.

Το πρόγραμμα των εορτασμών στη Θεσσαλονίκη έχει ως εξής:

10.00 π.μ.: Επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Ναό της του Θεού Σοφίας, στην οποία θα χοροστατήσει ο Παναγιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ.κ. Άνθιμος. Πέρας προσέλευσης επισήμων στη Δοξολογία 09.50΄. Θέματα που αφορούν την παράταξη, την απόδοση τιμών, την τάξη και την κυκλοφορία θα ρυθμισθούν αντίστοιχα από το Γ΄ Σ.Σ. και τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης.

10.45 π.μ.: Κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο του Γ΄ Σώματος Στρατού από τον εκπρόσωπο του Πρωθυπουργού και της Κυβέρνησης, τον Στρατηγό Διοικητή του Γ΄ Σώματος Στρατού, τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, την Αντιπεριφερειάρχη της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης, τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης, τον Γενικό Επιθεωρητή Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, το Συντονιστή Επιχειρήσεων Πυροσβεστικού Σώματος, τον Διοικητή του Κεντρικού Λιμεναρχείου Θεσσαλονίκης, τους Προέδρους των Ενώσεων Αποστράτων, τους Προέδρους των Εφεδροπολεμιστικών Οργανώσεων, τους Προέδρους των Αντιστασιακών Οργανώσεων, τον Πρόεδρο του Πανελληνίου Συλλόγου Μακεδονομάχων «Ο Παύλος Μελάς».
Θέματα που αφορούν την παράταξη και απόδοση τιμών, την εγκατάσταση μεγαφωνικής συσκευής, την τάξη και την κυκλοφορία θα ρυθμισθούν αντίστοιχα από το Γ΄ Σώμα Στρατού και τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης.

11.15 π.μ.: Παρέλαση από αντιπροσωπευτικά τμήματα με εθνικές ενδυμασίες, σπουδαστών, μαθητών, προσκόπων, οδηγών, αναπήρων σε αμαξίδια με Ερυθροσταυρίτισσες, Μακεδονομάχων και στρατιωτικών τμημάτων.