Skip to main content

Με την Επιτροπή Παρακολούθησης της FIFA συναντήθηκε ο Γραμμένος

Ο νέος πρόεδρος της ΕΠΟ συναντήθηκε με τον πρόεδρο της επιτροπής που όρισε η Παγκόσμια Ομοσπονδία για την εποπτεία των διαδικασιών της Ομοσπονδίας

Με τον πρόεδρο της Επιτροπής Παρακολούθησης που έχει οριστεί από τη FIFA για την εποπτεία των λειτουργιών και διαδικασιών της Ομοσπονδίας, Χέρμπερτ Χούμπελ συναντήθηκε σήμερα ο νέος πρόεδρος της ΕΠΟ, Ευάγγελος Γραμμένος, μετά την ολοκλήρωση της αρχαιρεσιακής γενικής συνέλευσης και την εκλογή νέας διοίκησης.

Σύμφωνα με σχετικό δελτίο Τύπου, ο κ. Χούμπελ, ο οποίος είναι μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Π.Ο. Αυστρίας, των Επιτροπής Ελέγχου και Συμμόρφωσης, Επιτροπής Αποζημιώσεων και Νομικής Επιτροπής της UEFA, καθώς και δικαστής στο CAS προταθείς από την UEFA, συνοδευόταν από τα άλλα δύο μέλη της Ε.Π., τον Έντουαρντ Ντερβισάι (Διευθυντή Διεθνών Σχέσεων και Επικεφαλής της Επιτροπής Αδειοδότησης της Π.Ο. Ισπανίας) και τον Ιβάν Βέλα (αθλητικό διευθυντή & διευθυντή εθνικών ομάδων Π.Ο. Μάλτας, UEFA Venue Director).

Μετά το πέρας της συνάντησης, η οποία διεξήχθη σε άριστο κλίμα, ο κ. Χούμπελ προέβη στην παρακάτω δήλωση:

«Σήμερα είχαμε την πρώτη συνάντησή μας με τον νεοεκλεγέντα πρόεδρο της ΕΠΟ, του συστηθήκαμε και του επισημάναμε ότι έχουμε λάβει από τη FIFA, σε συνεργασία και συμφωνία με την UEFA, μια καθαρή εντολή για το ποιος είναι ο ρόλος μας. Είμαστε εδώ για να προστατεύσουμε και υποστηρίξουμε τη νέα προσπάθεια που ξεκινά, ώστε να ενισχυθεί η διοικητική λειτουργία στην Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία και η εύρυθμη δραστηριότητα των εργασιών της.

Στόχος μας είναι να εξασφαλίσουμε ότι οι αποφάσεις που θα λαμβάνονται είναι σύμφωνες με το καταστατικό της ΕΠΟ και την ελληνική νομοθεσία. Η παρουσία και δουλειά μας δεν επηρεάζει ούτε στο ελάχιστο την ανεξαρτησία της Ομοσπονδίας και τις καθημερινές της λειτουργίες.

Είμαστε εδώ για να στηρίξουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα συμφέροντα της ΕΠΟ και των μελών της και την προσπάθεια του νέου προέδρου και των συνεργατών του να εισέλθει η Ομοσπονδία στη νέα εποχή».