Skip to main content

Η δήθεν ελληνοτουρκική φιλία και η αλήθεια για το Κουτί της Πανδώρας

Η διχογνωμία που υπάρχει για τα μέλη της αριστερής κυβέρνησης είναι, αν πρόκειται για αριστερούς όπως μπαίνουν, ή όπως βγαίνουν...

«Ο δυτικός πολιτισμός έστειλε εκατομμύρια παιδιά στους θαλάμους αερίων κι οι δυτικές κοινωνίες ψηφίζουν τους πολιτικούς απογόνους αυτών που το έκαναν. Για τους ισλαμιστές δεν υπάρχει κάτι ανάλογο καταγεγραμμένο», έγραψε ο Γιώργος Κυρίτσης.

Είναι φοβερά αυτά που λέγονται από κυβερνητικούς, σύμφωνα βέβαια με την ιδεολογία τους. Όλοι οι αστοί καταδίκασαν τις ναζιστικές πρακτικές. Γιατί η Αριστερά υποστηρίζει την τζιχαντιστική θηριωδία; Θα μου πεις, εδώ δεν καταδίκασαν τους συντρόφους τους δολοφόνους της Μαρφίν, ούτε ενοχλήθηκαν από τους άλλους που φώναζαν "κάψτε τους". Αυτό λένε "ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς".

Όλγα Γεροβασίλη: «Είμαστε αριστεροί και θα παραμείνουμε». Σ’ αυτό συμφωνούμε όλοι. Έτσι είναι, όπως το λέει. Η διχογνωμία που υπάρχει είναι, αν πρόκειται για αριστερούς όπως μπαίνουν, ή όπως βγαίνουν; Αυτό πρέπει να ξεκαθαριστεί. [Κάποιοι λένε ότι είναι απλώς αντιδημοκράτες, αλλά μη τους δίνετε σημασία. Δεν ξέρουν αυτοί από αγώνες της προλετάριας Όλγας Γεροβασίλη].

Σας είπα προχθές για τα "Λευκά Κράνη" του Σόρος, που με συνεχείς παραπλανήσεις ενισχύουν τους τζιχαντιστές της Αλ Κάιντα, με την δύναμη της οποίας και συμπολεμούν τον Άσαντ. Έτσι κατασκεύασαν και την είδηση της δήθεν ρίψης χημικών, για να δώσουν αφορμή στα παράκεντρα των ΗΠΑ να βομβαρδίσουν την Συρία.

Έγινε αυτό αντιληπτό, και τo αμερικανικό ΥΠΕΞ, με τον νέο υπουργό, σταμάτησε την χρηματοδότηση της σχετιζόμενης με την Αλ Κάιντα οργάνωσης "Λευκά Κράνη". Να θυμίσω πως στο παρελθόν πολλές φορές τα δυτικά ΜΜΕ αναπαρήγαγαν βίντεο που δημοσιοποιούσε η οργάνωση και φυσικά πάντα "τεκμηρίωναν εγκλήματα του Άσαντ".

Αυτοί που προπαγανδίζουν την "ελληνοτουρκική φιλία", ας ετοιμαστούν για ταξίδι στην ΚΠολη στις 29 Μαΐου, να συνεορτάσουν με τους Τούρκους την επέτειο της Άλωσης. Από τώρα ξεκίνησαν οι προεργασίες, για να υπάρξουν μεγαλοπρεπείς εκδηλώσεις, μια και είναι προεκλογική περίοδος.

Να πάει κι εκείνος ο δημοσιογράφος με ελληνική ταυτότητα, που έγραψε αγιογραφικό βιβλίο για τον Ερντογάν, και είχε δηλώσει πως καλό θα ήταν για την Ελλάδα, αν είχε έναν Ερντογάν στην κυβέρνηση!

Δείγμα της παντελούς αμορφωσιάς μας. Εδώ και καιρό, κάποιος αμόρφωτος, αλλά "επώνυμος" δημοσιογράφος -υπάρχουν και τέτοιοι- για να περιγράψει ενδεχόμενη να συμβεί επικίνδυνη κατάσταση, έγραψε ότι θα ανοίξει "το κουτί της Πανδώρας". Και το επαναλαμβάνουν τώρα όλοι σχεδόν.

Κατ’ αρχάς, η Πανδώρα δεν είχε κουτί, αλλά πιθάρι, του οποίου έβγαλε το πώμα. Αλλά στην ουσία, τι θα γίνει δηλαδή αν ξανανοίξει το πιθάρι της Πανδώρας, αφού βγήκαν όλα από μέσα, και έμεινε μόνον η ελπίδα; Αυτή είναι ο φόβος; Ή, λόγω της αμορφωσιάς μας -νάναι καλά το υπουργείο α-Παιδείας της μεταπολίτευσης, όπου ο καθένας που περνούσε από εκεί, έβαζε κι ένα λιθαράκι αφελληνισμού, με τον Γαβρόγλου να επιχειρεί να βάλει την ταφόπλακα- μπερδεύτηκε το πιθάρι της Πανδώρας με τον Ασκό του Αιόλου;

Το Αίολο φοβόμαστε μήπως και ανοίξει τον ασκό -και όχι τους ασκούς, έναν είχε- και βγουν όλοι αέρηδες και μας πάρουν και μας σηκώσουν. [Κάποιος με στοιχειώδη μόρφωση δεν υπάρχει στα ΜΜΕ να διορθώνει τις βλακείες κάθε αγράμματου δημοσιογράφου, που ενώ έχει καθήκον να επαληθεύει τα γραφόμενά του, δεν αναρωτήθηκε τι βλακεία είναι αυτό με τη Πανδώρα];