Skip to main content

Με τη Φιλιππούπολη συνδέεται η Ξάνθη

Στην ανάκτηση της κεντροβαρούς της θέσης και στην ενίσχυση της τοπικής οικονομίας της Ξάνθης συμβάλλει ο νέος δρόμος Ξάνθης - Ζλάτογραντ - Φιλιππούπολης, σύμφωνα με το νομάρχη, Γ. Παυλίδη.
Στην ανάκτηση της κεντροβαρούς της θέσης στην περιοχή των Βαλκανίων και στην ενίσχυση της οικονομίας της Ξάνθης συμβάλλει ο νέος δρόμος Ξάνθης - Ζλάτογραντ - Φιλιππούπολης, η πρώτη οδική σύνδεση Ελλάδας-Βουλγαρίας στα σύνορα της Ξάνθης μετά από 70 χρόνια, σύμφωνα με το νομάρχη, Γιώργο Παυλίδη.

Ο νομάρχης Ξάνθης επισκέφτηκε μαζί με τους δημάρχους, εκπροσώπους φορέων και πολιτών το νέο μεθοριακό σταθμό «Άγιος Κωνσταντίνος» του Ελληνοβουλγαρικού συνόρου.

«Στην κρίσιμη οικονομική κατάσταση που διανύουμε, η διάνοιξη του δρόμου, που εκτιμούμε ότι θα ενισχύσει την ρευστότητα και την κυκλοφορία του χρήματος στην περιοχή, είναι σημαντική», δήλωσε ο κ. Παυλίδης.

Ο τουριστικός κάθετος δρόμος Ξάνθης - Ζλάτογραντ-Φιλιππούπολης ολοκληρώθηκε μετά από εργασίες τεσσάρων ετών. Απομένει η δεύτερη στρώση της ασφάλτου, στις αρχές του καλοκαιριού, ενώ τα στηθαία ασφαλείας αναμένεται να τοποθετηθούν σε δυο μήνες το αργότερο.

«Ο δρόμος είναι τουριστικός. Δεν είναι εμπορικός, λειτουργία που δεν επιτρέπεται από  τα τεχνικά χαρακτηριστικά του.  Η Ξάνθη ανακτά, εν μέρει, την κεντροβαρή θέση της στην έξοδο των Βαλκανίων στο Αιγαίο, αποκτά την αναγκαία ενδοχώρα, με μια κρίσιμη μάζα πληθυσμού», σημείωσε ο νομάρχης Ξάνθης

Με τη δημιουργία του νέου δρόμου μειώνεται ο χρόνος της διαδρομής Ξάνθη- Φιλιππούπολη σε 3 ώρες, από 5-6 ώρες που ήταν πριν. Η απόσταση Ξάνθη-Σμόλιαν ή Παμπόροβο θα γίνεται σε 2 ώρες από 6-7 ώρες, ενώ η απόσταση Ξάνθη-Ζλάτογκραντ μειώνεται σε 50 λεπτά από 7 ώρες που ήταν πριν.

«Αναμένουμε την τυπική υπογραφή της συμφωνίας μεταξύ των δύο κυβερνήσεων, για τη λειτουργία του μεθοριακού σταθμού Αγίου Κωνσταντίνου. Καλούμε την Ελληνική κυβέρνηση να προχωρήσει ταχέως, προς όφελος της οικονομίας όχι μόνον της Ξάνθης, αλλά όλης της ΒΑ Ελλάδας», κατέληξε ο κ. Παυλίδης.