Skip to main content

Με Σιράκ ή Γκόριτσα θα παίξει ο Πανιώνιος στο Europa League

Οι «κυανέρυθροι» επιστρέφουν στα κύπελλα Ευρώπης μετά από εννέα χρόνια και θα δώσουν τον πρώτο τους ευρωπαϊκό αγώνα στη Νέα Σμύρνη

To εμπόδιο μίας εκ των Σιράκ (Αρμενία) ή Γκόριτσα (Σλοβενία) θα κληθεί να υπερκεράσει ο Πανιώνιος στον 2ο προκριματικό γύρο του Europa League μετά την κλήρωση που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα στη Νιόν της Ελβετίας.

Οι «κυανέρυθροι» επιστρέφουν στα κύπελλα Ευρώπης μετά από εννέα χρόνια και θα δώσουν τον πρώτο τους ευρωπαϊκό αγώνα στη Νέα Σμύρνη στις 13 Ιουλίου ενώ ο επαναληπτικός θα διεξαχθεί στις 20 του ίδιου μήνα στην έδρα της αντιπάλου των Νεοσμυρνιωτών.

Το προφίλ της Σιράκ

Η Σιράκ ΦΚ ιδρύθηκε στην πόλη του Γκιούμρι της Σοβιετική Σοσιαλιστική Δημοκρατία της Αρμενίας, το 1958. Στη διάρκεια της δεκαετίας του 1970, ο σύλλογος αγωνιζόταν υπό την ονομασία Olympia. Λάμβανε μέρος στην Α΄ Κατηγορία Σοβιετικής Ένωσης μέχρι την ανεξαρτητοποίηση της Αρμενίας το 1991. Έδρα της ομάδας είναι το Δημοτικό Στάδιο Γκιούμρι με χωρητικότητα περίπου 2.761 θέσεων.

Η Σιράκ είναι από τις αρχαιότερες ποδοσφαιρικές ομάδες στην Αρμενία, ενώ έχει αναδείξει πολλούς ταλαντούχους ποδοσφαιριστές οι οποίοι έχουν αγωνιστεί με την Εθνική Αρμενίας με τους Αρτούρ Πετροσιάν και Χαρουτιούν Βαρντανιάν να είναι οι σημαντικότεροι παίκτες στην ιστορία του συλλόγου. Και οι δυο τους κατάφεραν να αναδείξουν το ταλέντο τους, φτάνοντας να αγωνιστούν με την Εθνική Αρμενίας, αλλά και αριθμό ευρωπαϊκών συλλόγων.

Η ομάδα είναι δεύτερη στη σχετική κατάταξη των ομάδων με τις περισσότερες κατακτήσεις στην χώρα, έχοντας κατακτήσει 4 πρωταθλήματα, 1 τίτλο κυπελλούχου καθώς και 4 σούπερ καπ. Ο σύλλογος αντιμετώπισε σοβαρότατα οικονομικά προβλήματα το χρονικό διάστημα μεταξύ 2005 και 2010. Το 2012, η Σιράκ ΦΚ κατέκτησε το Κύπελλο της Αρμένικης Ανεξαρτησίας για πρώτη φορά στην ιστορία της.

Έχει λάβει μέρος σε τρεις διαφορετικές ευρωπαϊκές διοργανώσεις: το Τσάμπιονς Λιγκ, το Κύπελλο ΟΥΕΦΑ και το Κύπελλο Ιντερτότο ΟΥΕΦΑ. Την σεζόν 2012-13, η Σιράκ ΦΚ έλαβε μέρος στο Γιουρόπα Λιγκ, όπου και έφτασε ως τον δεύτερο προκριματικό γύρο με μια νίκη με συνολικό σκορ 2-1 επί της ΦΚ Ρουντάρ Πλιέβλια.

Το προφίλ της Γκόριτσα

Η ND GORICA είναι ομάδα από την πόλη Νόβα Γκόριτσα της Σλοβενίας. Θεωρείτε μία από τις πιο πετυχημένες ομάδες της χώρας της έχοντας κατακτήσει 4 πρωταθλήματα,  3 κύπελλα και 1 Super Cup.

Έδρα της είναι το «Nova Gorica Sports Park» το οποίο φιλοξενεί 3100 φιλάθλους.

Την σεζόν 2016-2017 στο πρωτάθλημα της Σλοβενίας κατέκτησε την δεύτερη θέση παίρνοντας με αυτόν τον τρόπο το εισιτήριο για την συμμετοχή της στο UEFA EUROPA LEAGUE.

Στο παρελθόν είχε αντιμετωπίσει δύο φορές ελληνικές ομάδες (Παναθηναϊκό και ΑΕΚ) έχοντας αποκλειστεί ισάριθμες φορές.

Ιδρύθηκε το 1947 ως FD Gorica ενώ το 2003 μετονομάστηκε σε ND Gorica. Τα χρώματα της είναι το άσπρο και το μπλε. Προπονητής της είναι ο Μίραν Σρέμπρνιτς και το ρόστερ της αποτελείται στην συντριπτική του πλειοψηφία του από γηγενείς παίκτες με τον αρχηγός της Άλεξ Γιόγκαν να είναι από τα «ατού» της έχοντας ένα σύντομο πέρασμα και από την Ιταλική Πάρμα.