Skip to main content

Με ριζίτικα και μπαλωθιές η Κρήτη αποχαιρέτησε τον Κων. Μητσοτάκη

Η σορός του πρώην πρωθυπουργού τοποθετήθηκε δίπλα σε αυτήν της συζύγου του, Μαρίκας - Χιλιάδες κόσμου στο τελευταίο αντίο

Στα χώματα της Κρήτης και συγκεκριμένα στο Δημοτικό Νεκροταφείο του Αργουλιδέ, στο Ακρωτήρι Χανίων, κατά τη δική του επιθυμία - ενταφιάστηκε ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης σήμερα το μεσημέρι.

Η σορός του πρώην πρωθυπουργού τοποθετήθηκε δίπλα σε αυτήν της συζύγου του, Μαρίκας, ενώ πλήθος κόσμου τον αποχαιρέτησε με ριζίτικα τραγούδια, χειροκροτήματα, μπαλωθιές και πυροβολισμούς από στρατιωτικό άγημα.

Το φέρετρο ήταν τυλιγμένο με την ελληνική σημαία, ενώ το κρατούσαν στους ώμους βρακοφόροι.

Ο εγγονός του, Κωνσταντίνος Κ. Μητσοτάκης ακούμπησε πάνω στο φέρετρο την κατσούνα του παππού του λίγο πριν ταφεί.

Σημειώνεται ότι η σορός του είχε τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα στον Ιερό Ναό της Αγίας Μαγδαληνής στη Χαλέπα, όπου εκατοντάδες κόσμου πέρασαν για να πουν το τελευταίο αντίο.

Κυριάκος Μητσοτάκης, Ντόρα Μπακογιάννη, Κατερίνα και Αλεξάνδρα Μητσοτάκη, απέδωσαν το ύστατο χαίρε στον πατέρα τους μέσα σε κλίμα μεγάλης συγκίνησης.

Νωρίτερα, η Ντόρα Μπακογιάννη αποχαιρέτησε τον πατέρα της εκφωνώντας επικήδειο λόγο δακρυσμένη (δείτε εδώ).

Εκτός από τους χιλιάδες απλούς πολίτες, από τον Ιερό Ναό πέρασαν για να προσκυνήσουν ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης,  βουλευτές της ΝΔ, όπως ο Άδωνις Γεωργιάδης και ο Μάκης Βορίδης, εκπρόσωποι αρχών και φορέων της Κρήτης, όπως μεταξύ άλλων ο περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης, οι δήμαρχοι Ηρακλείου και Χανίων και πολλοί άλλοι. Ανάμεσά τους και ο γνωστός επιχειρηματίας, Βαγγέλης Μαρινάκης.

Το παρών στην επιμνημόσυνη δέηση έδωσε ο υπουργός Ανάπτυξης Γιώργος Σταθάκης.