Skip to main content

Με ψηλά το κεφάλι

Με ψηλά το κεφάλι αποχαιρέτησε το Champions League o ΠΑΟΚ. Το 3-3 άφησε γεύση πικρή αλλά υπήρχαν αρκετά κέρδη για τον «Δικέφαλο» από το ματς της Τούμπας.
Με ψηλά το κεφάλι αποχαιρέτησε το Champions League o ΠΑΟΚ. Το 3-3 άφησε γεύση πικρή αλλά υπήρχαν αρκετά κέρδη για τον «Δικέφαλο» από το ματς της Τούμπας.

Η ανάπτυξη του ΠΑΟΚ ήταν εξαιρετική, ειδικά για εποχή που η ομάδα ακόμα δεν έχει μονταριστεί και ο νέος προπονητής προσπαθεί να μεταδώσει την φιλοσοφία του στους παίκτες. Δεν ήταν μόνο τα τρία γκολ, αλλά και  οι πολλές χαμένες ευκαιρίες, οι οποίες υπογραμμίζουν έναν επιθετικό πλουραλισμό, που ο ΠΑΟΚ δεν είχε επί Σάντος.

Η ψυχή των παικτών του Δερμιτζάκη που παρά το γεγονός της «ψυχρολουσίας» με τα τρία γκολ μέσα σε εφτά λεπτά, δεν παράτησαν το ματς και κατέθεσαν όλα τα αποθέματα που είχαν προκειμένου να φτάσουν στη μεγάλη ανατροπή.

Η εμφάνιση του ΠΑΟΚ έδειξε ότι η ομάδα συνεχίζει από το σημείο που έμεινε με τη λήξη των πλέι οφ της Σούπερ Λίγκας. Δηλαδή φαίνεται να έχει κρατήσει όλα τα θετικά στοιχεία της περασμένης περιόδου και να χρειάζονται φέτος να προστεθούν ορισμένες πινελιές προκειμένου να ανέβει ακόμα ψηλότερα. Το στοιχείο αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό, ειδικά σε μια τέτοια εποχή που οι περισσότερες ομάδες προσπαθούν να μονταριστούν από την αρχή.

Το γεγονός ότι ο  ΠΑΟΚ έφυγε από το Champions League χωρίς ήττα και σε αγώνες που κρίθηκαν στις λεπτομέρειες βοηθάει το ευρωπαϊκό όνομα που θέλει να δημιουργήσει η ομάδα της Θεσσαλονίκης, ειδικά όταν αντίπαλος ήταν ο Αγιαξ και όχι κάποιος σύλλογος χωρίς ιστορία και δυνατότητες.

Για μία ακόμη φορά ο κόσμος του ΠΑΟΚ ήταν απολαυστικός. Παρά το γεγονός ότι βρισκόμαστε σε μήνα διακοπών, η Τούμπα γέμισε από χιλιάδες οπαδούς που συμπαραστάθηκαν στους παίκτες της ομάδας και στο τέλος, παρά την απογοήτευση, αναγνώρισαν τη μάχη που έδωσε η ομάδα τους.

Η αδυναμία

Η αδυναμία – επειδή περί μίας πρόκειται-αφορά αποκλειστικά την αμυντική λειτουργία της ομάδας, όχι μόνο για τα τρία γκολ σε επτά λεπτά, αλλά επειδή είχε και την απαιτούμενη ψυχολογία πηγαίνοντας στα αποδυτήρια προηγούμενη με 1-0 στο ημίχρονο, γεγονός που έδινε στον ΠΑΟΚ τη δυνατότητα να ξέρει τι θα ζητήσει από το ματς στο δεύτερο ημίχρονο.

Θα κριθούν στο μέλλον

Είναι υπερβολικό και εσφαλμένο να προχωρήσει ο οποιοσδήποτε σε κριτική στον Παύλο Δερμιτζάκη. Ο προπονητής του ΠΑΟΚ είχε ελάχιστο χρονικό περιθώριο να περάσει τη φιλοσοφία του και απλώς αρκέστηκε σε δοκιμασμένες και σίγουρες λύσεις.

Το ίδιο ισχύει και για τον Σαλπιγγίδη, παρότι όπως πάντα πάλεψε τις φάσεις και πέτυχε ένα γκολ. Μετά από τέσσερα χρόνια απουσίας από την Τούμπα, επιβάλλεται να του δοθεί κάποια περίοδο προσαρμογής .