Skip to main content

Με προβλήματα οι φοιτητικές εκλογές την Τετάρτη στο ΑΠΘ

Σοβαρό πρόβλημα στη διεξαγωγή των φοιτητικών εκλογών δημιουργεί η κατάληψη στο Κτήριο Διοίκησης του ΑΠΘ. Ενημερώθηκαν οι εισαγγελικές αρχές.

Την Τετάρτη 13 Μαΐου θα πραγματοποιηθούν οι φοιτητικές εκλογές και όπως κατήγγειλαν οι πρυτανικές αρχές του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, η κατάληψη στο Κτήριο Διοίκησης δημιουργεί σοβαρό πρόβλημα για τη διεξαγωγή τους.

Οι εκλογές διεξάγονται, όπως κάθε χρόνο, με ευθύνη των Φοιτητικών Συλλόγων, ενώ οι κατάλογοι των εγγεγραμμένων φοιτητών που δικαιούνται να ψηφίσουν, παραδίδονται από τις Γραμματείες των Τμημάτων στην εφορευτική επιτροπή, το μεσημέρι της προηγούμενης ημέρας.

«Η συνεχιζόμενη κατάληψη του κτηρίου Διοίκησης, στο οποίο στεγάζονται οι γραμματείες των Τμημάτων της Φιλοσοφικής Σχολής και Τμημάτων της Σχολής Καλών Τεχνών, δημιουργεί εκ των πραγμάτων πρόβλημα στη διεξαγωγή των φοιτητικών εκλογών στα συγκεκριμένα Τμήματα. Αν δεν λειτουργήσει κανονικά το κτήριο Διοίκησης, δεν είναι δυνατό να παραδοθούν οι εκλογικοί κατάλογοι για τα συγκεκριμένα Τμήματα» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΑΠΘ.

Οι πρυτανικές αρχές ενημέρωσαν, μάλιστα, τις εισαγγελικές αρχές. «Η ομαλή διεξαγωγή των φοιτητικών εκλογών είναι σοβαρότατο θέμα, για το οποίο η Διοίκηση του ΑΠΘ είναι υποχρεωμένη να ενημερώσει εγγράφως τις αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές και το Υπουργείο Πολιτισμού Παιδείας & Θρησκευμάτων».