Skip to main content

Το περιβάλλον στο επίκεντρο της παρουσίας του δήμου στην 80η ΔΕΘ

Η περιβαλλοντική εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την περίοδο 5- 13 Σεπτεμβρίου, κατά τη διάρκεια της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης

Με μια περιβαλλοντική εκδήλωση για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών σε θέματα για την προστασία του αστικού περιβάλλοντος θα συμμετάσχει ο κεντρικός δήμος φέτος στην 80η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Η εκδήλωση, η οποία θα πραγματοποιηθεί την περίοδο 5- 13 Σεπτεμβρίου, θα περιλαμβάνει τη διάθεση ενημερωτικών εντύπων και την ανάδειξη τρόπων βελτίωσης του περιβάλλοντος από τους ίδιους τους πολίτες.

Σύμφωνα με το Τμήμα Περιβαλλοντικών Δράσεων του δήμου Θεσσαλονίκης, «μέσα από τη δράση, θα έχουν την ευκαιρία οι πολίτες να γνωρίσουν τις υπηρεσίες του δήμου που ασχολούνται με την προστασία του περιβάλλοντος και τη δράση που αυτές αναπτύσσουν κατά τη διάρκεια του έτους».
 
Στην εκδήλωση αναμένεται να δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στον τομέα της ανακύκλωσης και ιδιαίτερα στην ορθή διαλογή και ρίψη/ επαναχρησιμοποίηση των οικιακών απορριμμάτων.  Για το σκοπό αυτό θα στηθεί ειδικό ενημερωτικό περίπτερο σε μισθωμένο χώρο εντός της Δ.Ε.Θ., εξοπλισμένο με όλα τα απαραίτητα στοιχεία προβολής και ευαισθητοποίησης.

Εν τω μεταξύ, η αντιδημαρχία Τεχνικών Έργων, Περιβάλλοντος και Καθαριότητας σχεδιάζει να πραγματοποιήσει, περιβαλλοντική εκδήλωση «Γιορτή Γειτονιάς για το Περιβάλλον».

Η εκδήλωση θα λάβει χώρα στο πάρκο Χαριλάου, στη συμβολή των οδών Μαρασλή με Παπαναστασίου, στις 17 Σεπτεμβρίου  το απόγευμα. Στη γιορτή γειτονιάς θα προσκληθούν και φέτος να συμμετέχουν και να τη στηρίξουν τοπικές ομάδες πολιτών, περιβαλλοντικοί φορείς και ιδιώτες που ευαισθητοποιούνται σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος. Σκοπός είναι «η ενεργοποίηση των πολιτών σε επίπεδο γειτονιάς, με τη συμμετοχή τους σε δράσεις προστασίας και ανάδειξης του αστικού φυσικού περιβάλλοντος και η ενδυνάμωση της έννοιας της γειτονιάς, μέσα από παράλληλα πολιτιστικά δρώμενα».