Skip to main content

Με πανελλαδικές οι ειδικότητες στους γιατρούς από τον Οκτώβριο

Στις γραπτές εξετάσεις θα υπάρχει βαθμός και οι εξεταζόμενοι θα πρέπει να έχουν εξασφαλίσει τη βάση στα γραπτά, η οποία θα είναι το «5»

Αλλάζει απο τον Οκτώβριο ο τρόπος απονομής της ιατρικής ειδικότητας, καθώς το υπουργείο Υγειας θα πραγματοποιεί πλέον πανελλαδικές εξετάσεις για ειδικότητα στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη.

Το υπουργείο Υγείας έχει δεχτεί γνωμοδότηση του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας (ΚΕΣΥ), σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Έθνος».

Οι εξετάσεις θα γίνονται τρεις φορές τον χρόνο και θα είναι γραπτές και προφορικές. Στις γραπτές εξετάσεις θα υπάρχει βαθμός και οι εξεταζόμενοι θα πρέπει να έχουν εξασφαλίσει τη βάση στα γραπτά, η οποία θα είναι το «5», για να προχωρήσουν στα προφορικά.

Το τελικό αποτέλεσμα, μετά και την προφορική εξέταση, θα είναι δομημένο. Κάθε επιτυχώς εξετασθείς, μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, θα λαμβάνει τίτλο ειδικότητας με βαθμό (Αριστα, Λίαν Καλώς, Καλώς).

Η αξιολόγηση αυτή θα λαμβάνεται υπόψη σε μελλοντικές προκηρύξεις για κατάληψη θέσεων στο ΕΣΥ.

Σε ό,τι αφορά του εξεταστές, κάθε εξεταστική υποομάδα θα απαρτίζεται από τρία άτομα. Η επιλογή των εξεταστών θα είναι από ολόκληρη την Ελλάδα και θα πραγματοποιείται από κατάλογο εκπαιδευτών για τη διενέργεια της εξεταστικής διαδικασίας και σχεδιάζεται να αλλάζει σε κάθε εξεταστική περίοδο.