Skip to main content

Με Νταλάρα και ελεύθερη είσοδο ξεκινά αύριο η Βαλκανική Πλατεία

Άλκηστις Πρωτοψάλτη, Κώστας Μακεδόνας, Πάνος Μουζουράκης, Neozbiljni Pesimisti και Manjola Nallbani στη σκηνή της φετινής Βαλκανικής Πλατείας.

Βαλκανικός αέρας πνέει από σήμερα στον δήμο Νεάπολης-Συκεών. Μία ημέρα μετά το τέλος της φετινής διοργάνωσης των «Μερκουρείων», η σκυτάλη των μεγάλων πολιτιστικών εκδηλώσεων, που διοργανώνει κάθε χρόνο ο δήμος, παραδίδεται στη «Βαλκανική Πλατεία 2016», τον θεσμό που φέτος κλείνει 17 χρόνια συνεχούς παρουσίας και δράσης.

Η επίσημη τελετή έναρξης θα γίνει αύριο Τρίτη 30 Αυγούστου στις 9 το βράδυ στα Συμμαχικά Κοιμητήρια επί της οδού Λαγκαδά, με μεγάλη συναυλία του Γιώργου Νταλάρα και είσοδο ελεύθερη για το κοινό.

«‘‘Ταξιδεύουμε’’ και πάλι στα Βαλκάνια, επιμένοντας να δημιουργούμε ψηφίδα-ψηφίδα αυτό το πολύχρωμο μωσαϊκό ανθρώπων, πολιτισμών και ιδεών, να συνεχίζουμε έναν αέναο διάλογο που μοιάζει να έχει ριζώσει σε αυτό το κομμάτι της Ευρώπης. Πυξίδα μας η συνεργασία, η αλληλεπίδραση, το αντάμωμα, ο διάλογος και η επικοινωνία. Μοναδικός και σταθερός στόχος είναι η ενίσχυση της φιλίας και συνεργασίας των λαών, η ειρήνη στην περιοχή μας και η ανάπτυξη σε όλα τα επίπεδα προς όφελος των ανθρώπων και των λαών», τονίζει στο μήνυμά του ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών, Σίμος Δανιηλίδης.  

Το πρόγραμμα

Άλκηστις Πρωτοψάλτη, Κώστας Μακεδόνας, Πάνος Μουζουράκης, Neozbiljni Pesimisti από τη Σερβία και Manjola Nallbani από την Αλβανία εμπλουτίζουν το καλλιτεχνικό πρόγραμμα, το οποίο ολοκληρώνεται με τη συναυλία της Ορχήστρας Ποικίλης Μουσικής του Δημοτικού Ωδείου Νεάπολης-Συκεών, που περιλαμβάνει αφιέρωμα στον Μάνο Χατζηδάκι.

Ιδιαίτερη θέση θα έχει η λογοτεχνία και τα εικαστικά, όπως και η Παιδική Σκηνή με πλούσιο πρόγραμμα και δημιουργίες.

Προάγγελο των εκδηλώσεων της «Βαλκανικής Πλατείας» αποτελεί η εκδήλωση που πραγματοποιείται σήμερα, Δευτέρα 29 Αυγούστου, στις 7 το απόγευμα, στη Νεάπολη, κατά τη διάρκεια της οποίας μουσικοχορευτικά συγκροτήματα θα συναντηθούν στην πλατεία Ειρήνης (Ρολόι) και θα περιδιαβούν στις γειτονιές της Νεάπολης με χορούς και τραγούδια από όλη την Ελλάδα.

Κι επειδή, και φέτος, θα υπάρχει και… Παιδική Βαλκανική Πλατεία, με ειδικές εκδηλώσεις και εργαστήρια που απευθύνονται στις μικρές ηλικίες, προάγγελος αυτών των παιδικών εκδηλώσεων θα είναι η παράσταση Καραγκιόζη από το Σκιοθέατρο Αγαπίου. Η παράσταση θα δοθεί στο πάρκο Αναγεννήσεως στη Νεάπολη και θα αρχίσει στις 9 το βράδυ.

Κατεβάστε από εδώ το αναλυτικό πρόγραμμα της Βαλκανικής Πλατείας 2016.