Skip to main content

Με μαντινάδα για Ερντογάν και Λωζάνη είπαν τα κάλαντα στον Παυλόπουλο

Ο πρόεδρος της γείτονος μας, έχει πια τροζάνει και μας κουνά το δάχτυλο δείχνοντας τη Λωζάνη, είπαν οι Βρακοφόροι Κρήτης στον ΠτΔ

Μέσα σε εορταστική ατμόσφαιρα άκουσε το πρωί τα κάλαντα των Χριστουγέννων ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.

Ο Όμιλος Βρακοφόρων Κρήτης επέλεξε μια μαντινάδα με αναφορές στον πρόεδρο της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν, για να ευχηθεί στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. 

Αφού, λοιπόν, είπαν τα κάλαντα του νησιού και χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς, ήρθε η ώρα και για τη μαντινάδα, με αναφορά στον Τούρκο πρόεδρο και τις προκλητικές δηλώσεις του για τη Συνθήκη της Λωζάννης. «Ο πρόεδρος της γείτονος μας, έχει πια τροζάνει και μας κουνά το δάχτυλο δείχνοντας τη Λωζάννη. Μα πρέπει μια απάντηση ξεκάθαρη να πάρει, πως το Αιγαίο το βαστούν οι Ελληνες φαντάροι», ήταν η μαντινάδα που είπαν οι Κρητικοί στον κ. Παυλόπουλο.

Συγκεκριμένα, τα κάλαντα των Χριστουγέννων στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας έψαλαν η μπάντα των Ενόπλων Δυνάμεων και η Προεδρική Φρουρά και ακολούθησαν το Λύκειο Ελληνίδων, η Νεανική Χορωδία του Συλλόγου Φίλων Μουσικής Θεσσαλονίκης, οι Θρακιώτες Αθηνών της Ενοριακής Νεανικής Εστίας του Ιερού Ναού Αγίου Ελευθερίου οδού Αχαρνών, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ερέτριας «Κ. Κανάρης» και Πολιτιστικός Σύλλογος Δροσιάς Ευβοίας, ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Μερακλήδες Περιφέρειας Άρτας» και ο Όμιλος Βρακοφόρων Κρήτης.