Skip to main content

Τα απρόοπτα και περίεργα στις βουτιές για τον Σταυρό(φωτο+vid)

Ο καβγάς στην Πάτρα, οι λυγμοί του υπαξιωματικού που έπιασε τον Σταυρό στη Λάρισα και η τολμηρή κολυμβήτρια που ανέσυρε τον Σταυρό στη Ρόδο.

Παρά το τσουχτερό κρύο, τον χιονιά σε πολλές περιοχές και τους ισχυρούς ανέμους, τα Θεοφάνεια γιορτάστηκαν με λαμπρότητα σε όλη την χώρα, ενώ δεν έλειψαν και φέτος κάποια απρόοπτα και ξεχωριστά γεγονότα.

Έτσι, ο κακός καιρός ήταν και η αιτία που αναβλήθηκε ο Αγιασμός των Υδάτων στο λιμάνι του Ηρακλείου. Εν τούτοις περίπου 15 κολυμβητές βούτηξαν στα νερά και να σχηματίσουν οι ίδιοι, με τα σώματά τους τον Σταυρό.

Στην Χίο, ο Αγιασμός δεν αναβλήθηκε παρά τις κακές καιρικές συνθήκες όμως μόνο ένας άντρας ξεπέρασε την καταρρακτώδη βροχή και βούτηξε στα κρύα νερά του Αιγαίου για να πιάσει το Σταυρό.

Στην Πάτρα ο υδράργυρος είχε πέσει κοντά στο μηδέν, όμως τα πνεύματα άναψαν μεταξύ των κολυμβητών που έπεσαν για τον Σταυρό και παραλίγο να έρθουν στα χέρια.

Στο Μανδράκι της Ρόδου, όπου οι κολυμβητές έκαναν αρκετή ώρα να βρουν τον Σταυρό, τον ανέσυρε τελικά μια γυναίκα, η Ελένη Καραγιάννη.

Στην χιονισμένη βόρεια Ελλάδα, που ήδη πλήττεται από το νέο κύμα κακοκαιρίας με πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, οι πιστοί βούτηξαν για τον Σταυρό στα παγωμένα νερά των ποταμών, ενώ το χιόνι έχει καλύψει τα πάντα! 

Ένας νεαρός υπαξιωματικός που υπηρετεί σε μονάδα της 110 Πτέρυγας Μάχης στη Λάρισα, ο Κωνσταντίνος Αθανασιάς, έπιασε τον Σταυρό από τα παγωμένα νερά του Πηνειού. Λίγο αργότερα, ξέσπασε σε λυγμούς μπροστά στον Μητροπολίτη και ευχήθηκε μεταξύ άλλων «να μας φωτίζει όλους, κάθε άνθρωπο πάνω στον πλανήτη».