Skip to main content

Με Καρσίγιακα ο ΠΑΟΚ,με Νίμπουρκ η ΑΕΚ στους «16» του Champions League

Ο «Δικέφαλος» να καλείται να αντιμετωπίσει στα νοκ άουτ την τουρκική ομάδα ενώ αντίστοιχα η «Ένωση» θα παίξει κόντρα στην πρωταθλήτρια Τσεχίας

Οι 16 μονομάχοι που πέρασαν από τη φάση των ομίλων του Basketball Champions League, ανάμεσά τους οι δύο «Δικέφαλοι», μπήκαν στην κληρωτίδα το πρωί της Τετάρτης, προκειμένου να μάθουν τους αντιπάλους τους στη φάση των «16», αλλά και το δρόμο τους μέχρι το Final 4 της διοργάνωσης. Ο ΠΑΟΚ θα βρει στον δρόμο του την τουρκική Καρσίγιακα, ενώ η ΑΕΚ θα αντιμετωπίσει τη Νίμπουρκ από την Τσεχία.

Με ρεκόρ 10-4 τερμάτισε η τουρκική ομάδα στο Group A του BCL. Το σύνολο του Αλεξάνταρ Τριφούνοβιτς σκοράρει 85.1 πόντους κατά μέσο όρο και δέχεται 82.9 στις έως τώρα αναμετρήσεις της στη διοργάνωση. Βέβαια, στο πρωτάθλημα δεν τα πηγαίνει εξίσου καλά, καθώς βρίσκεται εκτός playoffs με ρεκόρ 6 νίκες και 12 ήττες.

Η πρωταθλήτρια Τσεχίας τερμάτισε στη δεύτερη θέση του Group B έχοντας και αυτή ρεκόρ 10-4, αντιμετωπίζοντας μεταξύ άλλων και τον Άρη. Κόντρα στους «κιτρινόμαυρους» πανηγύρισαν δύο νίκες, αφού το εντυπωσιακό εντός έδρας 99-70 ακολούθησε το 71-65 στη Θεσσαλονίκη. Συνολικά, το σύνολο του Ορέν Αμιέλ μετράει 82.3 πόντους υπέρ και 78.6 κατά ανά παιχνίδι, ενώ στο πρωτάθλημα Τσεχίας έχει κάνει το 21/21 και είναι το... απόλυτο αφεντικό.

Σημειώνεται ότι οι πρώτοι αγώνες θα λάβουν χώρα στις έδρες των ελληνικών ομάδων και είναι προγραμματισμένοι για το διήμερο 6-7 Μαρτίου, με τις ρεβάνς να διεξάγονται μία εβδομάδα αργότερα, δηλαδή 13-14 Μαρτίου.