Skip to main content

Με ηλεκτρικά λεωφορεία η μετακίνηση από Ασβεστοχώρι έως Βαρδάρη

Οι κάτοικοι του δήμου Νεάπολης - Συκεών θα μπορούν στο μέλλον να μετακινούνται από το Ασβεστοχώρι έως την πλατεία Δημοκρατίας

Ηλεκτροκίνητα λεωφορεία επιδιώκει να λειτουργήσει ο δήμος Νεάπολης – Συκεών στο μέλλον για τη μετακίνηση των δημοτών.

Στόχος είναι οι κάτοικοι να μπορούν να μετακινούνται από το Ασβεστοχώρι έως την πλατεία Δημοκρατίας. “Η σοβαρή παρέμβαση στο δήμο θα είναι η ηλεκτροκίνηση. Θα έχουμε σύντομα ηλεκτρικό λεωφορείο που θα ξεκινάει από την περιοχή του Ασβεστοχωρίου και θα φθάνει μέχρι και την πλατεία Δημοκρατίας στο Βαρδάρη όπου θα υπάρχει η δυνατότητα μετεπιβίβασης στο μετρό της πόλης ή σε άλλη γραμμή για να κινηθεί ο ενδιαφερόμενος δυτικά”, ανέφερε στο ραδιόφωνο του ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Νεάπολης Συκεών, Σίμος Δανιηλίδης.

Όπως είπε, “η συγκεκριμένη γραμμή θα δώσει τη δυνατότητα της απόλυτα οικολογικής μετακίνησης. Σίγουρα θα υπάρξει οικονομική, περιβαλλοντική και συγκοινωνιακή μελέτη. Είναι βασικός άξονας που εξυπηρετεί πάνω από 250.000 πολίτες καθημερινά”.

“Θέλουμε να υπάρξει σταθερή συνοικιακή εξυπηρέτηση η οποία θα είναι γρήγορη. Σήμερα για να διανύσει κάποιος την συγκεκριμένη διαδρομή χρειάζεται 35-40 λεπτά μέχρι και μία ώρα, ενώ όταν θα υλοποιηθεί ο χρόνος θα κυμαίνεται κοντά στα 10 λεπτά”, δήλωσε ο δήμαρχος Νεάπολης Συκεών.

Ο κ. Δανιηλίδης επισήμανε πως “η χρηματοδότηση μπορεί να προέρθει από πόρους απορρόφησης ενός ποσού από το νέο ΕΣΠΑ”.