Skip to main content

Με Ίβιτς στο ντέρμπι

Ο Βλάνταν Ίβιτς προπονήθηκε κανονικά και ο Φερνάντο Σάντος τον υπολογίζει για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Ο Ζλάταν Μουσλίμοβιτς κρίθηκε ανέτοιμος και δεν ταξίδεψε στον Πειραιά. Βιεϊρίνια: Να κυριαρχή
Με το Βλάνταν Ίβιτς, αλλά χωρίς τον Ζλάταν Μουσλίμοβιτς, θα ταξιδέψει ο ΠΑΟΚ στο γήπεδο «Γ. Καραϊσκάκης» για τον ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.
Ο Σέρβος χαφ προπονήθηκε κανονικά και θέτει υποψηφιότητα για τη βασική ενδεκάδα, ενώ ο Βόσνιος φορ κρίθηκε ανέτοιμος και η επιστροφή του τοποθετείται την επόμενη εβδομάδα. Στη 18μελή αποστολή συμπεριλήφθηκε και ο Μίρκο Σαβίνι που δεν είχε προπονηθεί την Παρασκευή, καθώς σήμερα έβγαλε χωρίς προβλήματα το πρωινό πρόγραμμα.

Αναλυτικά, η αποστολή της ομάδας αποτελείται από τους Χαλκιά, Kρέσιτς, Αραμπατζή, Κουτσιανικούλη, Μαλεζά, Παπάζογλου, Φωτάκη, Κοντρέρας, Κριστιάνο, Eντίνιο, Γκαρσία, Λίνο, Ίβιτς, Σαβίνι, Σορλέν, Σνάουτσνερ, Βιεϊρίνια και Βιτόλο.

Ο Πορτογάλος τεχνικός θα παρατάξει στο Φάληρο το κλασσικό 4-2-3-1.Οπως έδειξε στις προπονήσεις, κάτω από τα δοκάρια θα καθίσει ο Κώστας Χαλκιάς, στο κέντρο της άμυνας θα παίξουν οι Πάμπλο Κοντρέρας και Στέλιος Μαλεζάς, ενώ στα αριστερά ο Ντορβαλίνο Άλβες και στα δεξιά ο Νίκος Αραμπατζής.

Στα χαφ θα βρίσκεται το δίδυμο των Βίκτορ Βιτόλο και Πάμπλο Γκαρσία, ενώ στη θέση του επιτελικού μέσου προβάδισμα έχει ο Βλάνταν Ίβιτς. Βέβαια, ο τραυματισμός του ίσως αναγκάσει τον Σάντος να τον αφήσει στον πάγκο και να εμπιστευτεί κάποιον εκ των Φωτάκη ή Σορλέν. Ο Βιεϊρίνια θα αγωνιστεί στα δεξιά, ο Εντίνιο θια βρεθεί στην κορυφή της επίθεσης, ενώ τη θέση στα αριστερά της επίθεσης διεκδικούν οι Κριστιάνο, Σορλέν και Κουτσιανικούλης.

Βιεϊρίνια: Να κυριαρχήσουμε στον αγωνιστικό χώρο

Στην εκπομπή «Supeleague Preview» της Nova μίλησε ο Αντελίνο Βιεϊρίνια, ενόψει του παιχνιδιού με τον Ολυμπιακό. Τόνισε ότι παρά τις δυσκολίες που έχει ένα τέτοιου είδους παιχνίδι, ο ΠΑΟΚ θα πρέπει να παραμείνει συγκεντρωμένος για να πάρει το θετικό αποτέλεσμα. Ο Βιεϊρίνια υπογράμμισε ότι και η ισοπαλία δε θα είναι αρνητικό αποτέλεσμα, αλλά ξεκαθάρισε ότι η ομάδα του θα κάνει το παιχνίδι της για να πάρει τους τρεις βαθμούς της νίκης.
«Ξέρουμε ότι είναι πολύ δύσκολο παιχνίδι. Δε μας παρασέρνει το γεγονός ότι  ο αντίπαλος άλλαξε προπονητή. Πάντα μετά από μια τέτοια αλλαγή οι παίκτες προσπαθούν να δείξουν κάτι παραπάνω για να πείσουν ότι αξίζουν. Εμείς πρέπει να ελέγξουμε τον ρυθμό και να κυριαρχήσουμε στον αγωνιστικό χώρο, ενώ θα πρέπει να έχουμε έλεγχο και ισορροπία στα συναισθήματα μας. Σίγουρα προτιμάμε να νικήσουμε και να πάρουμε τους τρεις βαθμούς, αλλά δεν είναι αρνητικό αποτέλεσμα και η ισοπαλία, γιατί παίζουμε σε ένα ντέρμπι στην Αθήνα», επεσήμανε ο Ίβηρας χαφ.