Skip to main content

Με ιατρείο ο Ερυθρός Σταυρός στον ΟΛΘ για τους πρόσφυγες

Η αποστολή που απαρτίζεται από γιατρό, νοσηλεύτρια, εθελοντές νοσηλευτικής υπηρεσίας και σαμαρείτες - διασώστες, θα βρίσκεται εγκατεστημένη σε σκηνή.

Κλιμάκιο εθελοντών διέθεσε ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός για την περίθαλψη των πρώτων προσφύγων που έφθασαν το πρωί στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης.

Η αποστολή που απαρτίζεται από έναν γιατρό, νοσηλεύτρια, εθελοντές της νοσηλευτικής υπηρεσίας και σαμαρείτες - διασώστες, θα βρίσκεται εγκατεστημένη σε σκηνή, η οποία θα χρησιμοποιηθεί ως ιατρείο και θα προσφέρει ιατρονοσηλευτικές υπηρεσίες και πρώτες βοήθειες.

Ήδη οι πρώτοι 362 πρόσφυγες, στην πλειοψηφία τους Σύριοι και λίγοι Ιρακινοί κατέφθασαν το πρωί με λεωφορεία στο Λιμάνι, προερχόμενοι από Δωδεκάνησα και ενδιάμεσο σταθμό την Καβάλα. Θα εγκατασταθούν στις ειδικά διαμορφωμένες Αποθήκες 18 και 21 του  τρίτου προβλήτα του Ο.Λ.Θ. που θα λειτουργήσουν ως κέντρο φιλοξενίας.

Στην συγκεκριμένη ανθρωπιστική δράση συνεργάζονται ο Οργανισμός Λιμένος Θεσσαλονίκης, το Λιμεναρχείο, το υφυπουργείο Μακεδονίας-Θράκης, ο στρατός, ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, ανθρωπιστικές οργανώσεις, ενώ την ευθύνη του γενικού συντονισμού όλων των εμπλεκομένων φορέων θα έχει ο Δήμος Θεσσαλονίκης.

Στο μεταξύ συνεχίζεται η συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας στο κτίριο του Περιφερειακού Τμήματος Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Θεσσαλονίκης στο Λιμάνι, στην οδό Ν. Κουντουριώτη 10, στο Λιμάνι. (Πληροφορίες στα τηλέφωνα 2310 531533-6).