Skip to main content

Με γκράφιτι σε κάδους ομορφαίνουν τη σχολική αυλή στη Νεάπολη (φωτο)

Οι κάδοι απορριμμάτων του 3ου και 5ου δημοτικού σχολείου Νεάπολης ζωγραφίστηκαν από τον Γιώργο Λεούδη, μαθητή της Β΄ τάξης Λυκείου.

Με χρώματα και ζωγραφιές μετατράπηκαν σε μικρά έργα τέχνης οι κάδοι απορριμμάτων του 3ου και 5ου δημοτικού σχολείου Νεάπολης. Πρόκειται για τη δράση που πραγματοποιείται εδώ και λίγους μήνες στον δήμο Νεάπολης – Συκεών.

Η ιδέα για το βάψιμο των κάδων απορριμμάτων ήταν της κοινοτικής συμβούλου στα Πεύκα από την πλειοψηφούσα παράταξη του δήμου Νεάπολης – Συκεών, Ειρήνης – Μαρίας Παπαδάκη. «Σκοπός μας είναι να μεταδώσουμε σε όλους μικρούς και μεγάλους τον σεβασμό στο περιβάλλον. Να ομορφαίνουμε την πόλη που ζούμε και να την σεβόμαστε», δήλωσε η κ. Παπαδάκη, η οποία από νωρίς το πρωί βρέθηκε στα δύο σχολεία.

Οι δύο Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων του 3ου και 5ου δημοτικού σχολείου Νεάπολης, με τη σύμφωνη γνώμη των δύο διευθυντών, ζήτησαν από τον δήμο να υλοποιηθεί η συγκεκριμένα δράση στο σχολικό συγκρότημα.

Άμεσα κινητοποιήθηκε για την υλοποίηση της δράσης η κοινοτική σύμβουλος Πεύκων Ειρήνη Μαρία Παπαδάκη, καθώς και η πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Νεάπολης Χριστίνα Τερζή.

Οι τρεις κάδοι απορριμμάτων των δύο σχολείων ζωγραφίστηκαν από τον Γιώργο Λεούδη, μαθητή της Β΄ τάξης του Λυκείου Συκεών, ο οποίος ασχολείται με τα γκράφιτι εδώ και 6 χρόνια. Ο νεαρός Γιώργος, στόχος του οποίου είναι να περάσει στην Αρχιτεκτονική, ζωγράφισε την γάτα, τα emoji και ένα όμορφο τοπίο στους τρεις κάδους.

Την ιδέα για τις ζωγραφιές στους κάδους απορριμμάτων αγκάλιασε από την αρχή τόσο ο δήμαρχος Νεάπολης – Συκεών Σίμος Δανιηλίδης όσο και ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας Θόδωρος Κυζιρίδης.

Υπενθυμίζεται ότι η δράση ξεκίνησε από την περιοχή των Πεύκων και συνεχίζεται στη Νεάπολη, σε συνεργασία με τα τοπικά συστήματα προσκόπων.