Skip to main content

Με φόντο τους σκουπιδόλοφους η συνεδρίαση της ΠΟΕ - ΟΤΑ

Η κατάσταση με τα σκουπίδια και τους πλημμυρισμένους κάδους γίνεται ακόμα πιο δύσκολη, καθώς οι θερμοκρασίες χτυπάνε από χθες κόκκινο

Αφόρητη παραμένει η κατάσταση σε πολλές περιοχές της Θεσσαλονίκης, όπου τα σκουπίδια σχηματίζουν λόφους στις άκρες των δρόμων και στα πεζοδρόμια.

Η κατάσταση γίνεται ακόμα πιο δύσκολη, καθώς οι θερμοκρασίες χτυπάνε από χθες κόκκινο.  Από χθες ήδη άρχισαν να βγαίνουν στους δρόμους λίγα απορριμματοφόρα με προσωπικό ασφαλείας, μετά από συμφωνία με τους εργαζομένους - συμβασιούχους. Κυρίως τα οχήματα βγήκαν στις γειτονιές και σε ευαίσθητές περιοχές.

Με φόντο αυτό το σκηνικό συνεδριάζει στις 11 το πρωί η ΠΟΕ - ΟΤΑ, προκειμένου να αξιολογήσει την κυβερνητική ρύθμιση για τους συμβασιούχους των Δήμων.

Μετά τη συνάντηση με τον υπουργό Εσωτερικών Πάνο Σκουρλέτη οι εκπρόσωποι της ΠΟΕ -ΟΤΑ έκαναν λόγο για "ρύθμιση που απέχει πολύ απ' αυτά που διεκδικούν".

Επιφυλακτικοί εμφανίστηκαν και οι δήμαρχοι μετά τη συνάντηση που είχαν στο υπουργείο Εσωτερικών, όπου ενημερώθηκαν για τη νομοθετική ρύθμιση που θα κατατεθεί τη Δευτέρα στη Βουλή.

Σύμφωνα με τη ρύθμιση, οι νυν συμβασιούχοι θα διασφαλίζονται με νέες συμβάσεις μέχρι την ανακοίνωση των προσωρινών αποτελεσμάτων (πινάκων) του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ για 2.500 προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.