Skip to main content

Με εξοντωτικό αποκλεισμό τιμωρήθηκε ο Τζόι Μπάρτον!

Ο 34χρονος Άγγλος μέσος των «κλάρετς» τιμωρήθηκε με 18μηνο αποκλεισμό από την αγγλική ομοσπονδία λόγω 1260 παράνομων στοιχημάτων

Βαρύς ήταν ο πέλεκυς της αγγλικής ομοσπονδίας για τον Τζόι Μπάρτον.

O 34χρονος Άγγλος μέσος της Μπέρνλι τιμωρήθηκε με 18μηνο αποκλεισμό λόγω 1260 παράνομων στοιχημάτων τα οποία είχε παίξει από το 2004 μέχρι σήμερα αλλά και με πρόστιμο 30.000 λιρών.

Μάλιστα η συγκεκριμένη ποινή ισχύει και εκτός Βρετανίας με αποτέλεσμα να είναι ορατό το ενδεχόμενο να σταματήσει πρόωρα την καριέρα του.

Ο Μπάρτον υποστήριξε πως ο ίδιος του δεν πόνταρε ποτέ σε κλαμπ όπου αγωνιζόταν ενώ ανέφερε πως δεν πόνταρε πάντα λίγα χρήματα ενώ δεν κατάφερνε σχεδόν ποτέ να κερδίσει.

«Δέχομαι ότι καταπάτησα τους νόμους για τους επαγγελματίες ποδοσφαιριστές, όμως νιώθω ότι η ποινή είναι βαρύτερ από αυτό που θα έπρεπε. Τις περισσότερα φορές έπαιζα στοίχημα για να περνάω το χρόνο μου και όχι για να κερδίσω χρήματα. Εξάλλου τα περισσότερα πονταρίσματα είναι μερικές μόνο λίρες.

Το μόνο που διαβεβαιώνω είναι πως δεν στοιχημάτισα ποτέ εναντίον της εκάστοτε ομάδας μου, αφού δεν θα μπορούσα να ζήσω με αυτό, δεν θα μπορούσα να κοιτάξω τους συμπαίκτες μου στα μάτια», είπε χαρακτηριστικά o άσος των «κλάρετς».