Skip to main content

Με αίτημα Καλαφάτη ξανά στο δημ. συμβούλιο το θέμα του 12ου δημοτικού

Η παράταξη των «Εντάξει» και άλλοι εννέα δημοτικοί σύμβουλοι από άλλες παρατάξεις ζήτησαν με επίσημο αίτημά τους να επανέλθει προς συζήτηση το θέμα.

Σε έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου θα συζητηθεί εκ νέου το θέμα του 12ου δημοτικού σχολείου, για το οποίο η δημοτική αρχή αποφάσισε την αναστολή λειτουργίας του.

Η συνεδρίαση ορίστηκε για την ερχόμενη Δευτέρα, στις 15.00, βάσει του άρθρου 67 παρ. 2 του νόμου Καλλικράτη και μετά από αίτημα που κατέθεσαν δεκαεννέα δημοτικοί σύμβουλοι.

Στις 11 Ιουλίου, μια μέρα μετά τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, όπου είχε ανακοινωθεί το σχέδιο της δημοτικής αρχής για το 12ο δημοτικό σχολείο, η παράταξη των «Εντάξει» και άλλοι εννέα δημοτικοί σύμβουλοι από τις άλλες παρατάξεις είχαν ζητήσει με επίσημο αίτημά τους να επανέλθει προς συζήτηση το θέμα.

Οι σύμβουλοι επικαλούνται το άρθρο 67, παρ. 2 του Ν. 3852/2010 (Καλλικράτης) και ζητούσαν να εισαχθεί προς συζήτηση το θέμα. Το άρθρο του «Καλλικράτη» προβλέπει ότι ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου έχει την υποχρέωση να καλέσει το όργανο σε συνεδρίαση για κάποιο θέμα, εφόσον το ζητήσει τουλάχιστον το ένα τρίτο του συνόλου των εκλεγμένων.

Το αίτημα, εκτός από τους δημοτικούς συμβούλους των «Εντάξει», υπογράφουν από την «Πρωτοβουλία» οι Παναγιώτης Αβραμόπουλος, Ανδρέας Κουράκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, Αθανάσιος Παπαναστασίου, Γιώργος Αρβανίτης, από την «Ανοικτή Πόλη» Γιώργος Αβαρλής, από τη «Λαϊκή Συσπείρωση» Μιχάλης Κωνσταντινίδης, από τις «Γειτονιές σε Δράση» Μόνικα Αϊβάζογλου και από την παράταξη «Μένουμε Θεσσαλονίκη» Κωνσταντής Σεβρής.

Στην έκτακτη συνεδρίαση της Δευτέρας, λοιπόν, πρόκειται να συζητηθεί η παραμονή 12ου Δημοτικού Σχολείου στο κτήριο επί της οδού Μαρίας Κάλλας 2Β, όπου είναι η νυν έδρα του, και η εκτέλεση εργασιών συντήρησής του για την ασφαλή λειτουργία του.

Η παράταξη των «Εντάξει» πάντως αναμένεται να θέσει το θέμα της αναστολής λειτουργίας του σχολείου και στην αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου.