Skip to main content

Με αντιπροσωπεία της ΠΟΕ - ΟΤΑ συναντάται αύριο ο Σκουρλέτης

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στις 12:00 στο υπουργείο Εσωτερικών, ενώ αργότερα ο υπουργός θα δεχθεί την Πανελλήνια Ομοσπονδία Προσωπικού ΟΤΑ.

Με αντιπροσωπεία της διοίκησης της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΠΟΕ - ΟΤΑ) θα συναντηθεί αύριο, Τρίτη 20 Ιουνίου ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης.

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στις 12:00 στο υπουργείο Εσωτερικών (Σταδίου 27 και Δραγατσανίου 2, 3ος όροφος). Κατόπιν, στις 14:30 θα πραγματοποιηθεί συνάντηση με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Προσωπικού Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΠΟΠ-ΟΤΑ).

Το πρωί της Δευτέρας, οι εργαζόμενοι πραγματοποίησαν συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας στην Θεσσαλονίκη, αντιδρώντας στην απόφαση της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου που έκρινε αντισυνταγματική την παράταση των συμβάσεων τους. Όπως υποστηρίζουν, καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες των Δήμων.

Παράλληλα, οι εργαζόμενοι έχουν προχωρήσει από τα ξημερώματα σε κατάληψη των γκαράζ και των αμαξοστασίων των δήμων. Σε κατάληψη είναι μέχρι αυτή την ώρα τα αμαξοστάσια στον Δήμο Κορδελιού - Ευόσμου, Νεάπολης - Συκεών, Παύλου Μελά και Καλαμαριάς. Δεν πραγματοποιείται κατάληψη στο αμαξοστάσιο του δήμου Θεσσαλονίκης και έως αυτή την ώρα γίνεται κανονικά η αποκομιδή των απορριμμάτων, σύμφωνα με τον ΓΓ του δήμου Θωμά Ψαρρά.

Η κατάληψη αναμένεται να διαρκέσει έως και την προσεχή Τετάρτη 21 Ιουνίου, ενώ σε 24ωρη πανελλαδική απεργία θα προχωρήσουν την Πέμπτη 22 του μηνός.